Rriten bursat evropiane

22/01/2014 9:29 AM 0 komente

Indeksi i kontratave të  së  ardhmes të aksioneve evropiane avancoi, teksa investitorët prisnin raporte nga takimi i fundit i Bankë s së  Anglisë. Kontratat amerikane të  së  ardhmes ndryshuan pak, ndërsa aksionet aziatike u rritë n.

Kontratat e së  ardhmes pë r Indeksin Euro Stoxx 50 që  pë rfundojnë  në  mars shtuan 0.4 për qind në 3,164 në Londër. Kontratat pë r indeksin FTSE 100 të  Mbretë risë  së  Madhe u rritë n 0.3 për qind. Kontratat e së  ardhmes pë r Indeksin Standard & Poor’s u rritë n 0.1 për qind dhe Indeksi MSCI Asia Pacific u rrit 0.3 për qind.

Indeksi Stoxx Europe 600 avancoi 2.3 për qind deri më tani këtë vit teksa  kompanitë minerare u rritë n dhe Banka Botërore rriti parashikimin e saj rreth rritjes gbotë rore.

Treguesi referencë  në 17 janar u rrit në nivelin më të lartë që nga janari i vitit 2008.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of