Rriten çmimet e shtëpive në Mbretërinë e Bashkuar, jo në Londër

03/11/2017 8:40 AM 0 komente

Trendi i dekadave do të përmbyset kur Savills parashikon që shtëpitë në veri-perëndim dhe në veri-lindje të rriten dy herë në normën e Londrës në pesë vitet e ardhshme, shkruan The Guardian.

Rritja e çmimeve të banesave në Londër parashikohet të mbetet prapa rajoneve të tjera gjatë pesë viteve të ardhshme, duke përmbysur një prirje që shtrihet pas dekadave, sipas një raporti të ri.

Savills, agjenci e njohur e pasurive të patundshme, po parashikon që çmimet mesatare të shtëpive në kryeqytet do të bien 1.5% këtë vit dhe 2% në 2018 dhe të jenë të njëjtë në 2019, përpara se të rinisin rritjen.

Në përgjithësi, vlerat e pronës në Londër do të rriten 7.1% midis 2018 dhe 2022, shumë më poshtë çdo rajoni tjetër dhe ndjeshëm poshtë nga rritja prej 56% e parë në kryeqytet gjatë pesë viteve të fundit.

Kjo e kthen tendencën që shtrihet së paku në vitet 1980 për çmimet e shtëpive në Londër për t’u rritur me shpejtësi se sa pjesa tjetër e Britanisë së Madhe. Çmimi mesatar i shtëpive në kryeqytet ishte 484,000 funta në gusht 2017, sipas të dhënave më të fundit të Zyrës së Statistikave Kombëtare, krahasuar me një mesatare në Britaninë e Madhe prej £ 226,000.

Parashikimi Savills për pesë vitet e ardhshme thotë se çmimet e shtëpive në Londër do të rriten nën inflacionin, i cili parashikohet të rritet me 9.5% gjatë kësaj periudhe, duke çuar në një rënie të vlerave të pronës së paluajtshme.

Në nivel kombëtar, Savills tha se tregu i banesave u dëshmua më i fortë se sa pritej këtë vit, me çmime mesatare që do të rriteshin 2% në vend të stanjacionit siç parashikoi agjencia një vit më parë.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of