Rritja ekonomike në BE pritet të zvogëlohet

29/07/2019 9:24 AM 0 komente

Mario Draghi nuk u tërhoq javën e shkuar, kur tha se perspektiva ekonomike po bëhet “më e keqe dhe më keq”.

Këtë javë, ai do të marrë më shumë informacion se sa e keqe është me të vërtetë atje.

Rritja ndoshta u ngadalësua në 0.2% në tremujorin e dytë, një ritëm më poshtë trend që do të bëjë pak për të ndihmuar përpjekjet e presidentit të Bankës Qendrore Evropiane për të nxitur inflacionin më të lartë.

Sondazhet e biznesit në të gjithë rajonin do të japin një vështrim të hollësishëm në mënyrën se si kompanitë po përballen me tensionet tregtare dhe me kërkesa më të dobëta, dhe mund të bëjnë çdo shpresë për një performancë më të mirë këtë tremujor.

Sfondi i dobët ekonomik po godet gjithashtu korporatat në Europë, veçanërisht prodhuesit e makinave, me deklaratat e kohëve të fundit nga kompanitë, duke përfshirë Daimler të Gjermanisë dhe Renault të Francës, që tregojnë frenim të aktivitetit. Rritja e shërbimeve ende po ndihmon për të luftuar këtë, por nuk mund të jetë në gjendje të përkrahë situatën për kaq shumë kohë.

     Çfarë thonë ekonomistët e Bloomberg:

“Rritja ka gjasa të kalojë në 0.2% nga 0.4% në tremujorin e parë. Por ka më shumë problematika dhe ne presim një performancë të ngjashme në tremujorin e tretë. Me normën e zgjerimit poshtë trendit, një paketë e madhe stimuluese mund të pritet në shtator. “

 

/Bloomberg News

 

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of