Rumani/ Shitjet me pakicë, në nivelin më të ulët të 5 muajve të fundit

15/07/2019 10:01 AM 0 komente

Shitjet me pakicë shënuan nivelin më të ulet në pesë muajt e parë të këtij viti, sipas Institutit Kombëtar të Statistikave të Rumanisë.

Shitjet me pakicë, duke përjashtuar shitjet e automjeteve, u rritën me 3.7% nga viti në vit në maj, pas një rritjeje prej 6.5% në prill.

Niveli i majit ishte edhe ai më i ulëti i këtij viti, ndërsa në dhjetor të 2018-s, niveli i shitjeve me pakicë ishte edhe më i ulët, në vetëm 2.7%. Shitjet e produkteve jo ushqimore u rritën 7.9% në vit në muajin maj dhe ato të produkteve ushqimore, pijeve dhe duhanit u rritën me 5.4%. Ndërsa, shitjet e karburantit të automjeteve ranë 3.8%.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of