ScaleFocus i Bullgarisë planifikon të investojë 45 mln euro në Maqedoni

26/12/2019 9:24 AM 0 komente

Kryeministri i Maqedonisë Zoran Zaev tha se zhvilluesi bullgar i zgjidhjeve të IT ScaleFocus është i gatshëm të investojë rreth 45 milion euro (49.9 milion dollarë) dhe të hapë më shumë se 300 vende pune gjatë pesë viteve të ardhshme në vendin e tij.

Kompania synon të bashkëpunojë në mënyrë aktive me organizata, universitete dhe kompani në Maqedoninë e Veriut për të kontribuar në zhvillimin e informacionit dhe teknologjisë dixhitale, tha kryeministri Zaev në një njoftim për shtyp të hënën, pas nënshkrimit të një marrëveshje bashkëpunimi midis qeverisë dhe ScaleFocus.

ScaleFocus do të integrojë zgjidhjet e saj softuerike në produktet kryesore ekzistuese të IBM, Oracle, Microsoft, Appian dhe kompani të tjera globale, tha Zaev, duke shtuar se qendra teknike e kompanisë në Shkup do të përfaqësojë një zgjerim të mëtejshëm të potencialit të kompanisë.

“Investimi nga ScaleFocus e bën Maqedoninë e Veriut një lokacion të rëndësishëm në hartën e industrisë së softuerëve dhe teknologjisë së informacionit”, tha kryeministri.

Zëvendëskryeministri përgjegjës për çështje ekonomike Koço Angjushev tha se ScaleFocus punëson mbi 1.000 njerëz dhe aktualisht punon për 300 klientë në 500 projekte.

Plamen Tsekov, CEO dhe themelues i ScaleFocus, tha në ceremoninë e nënshkrimit se kompania ka vendosur të investojë në Maqedoninë e Veriut për shkak të potencialit të madh dhe pishinës së të rinjve të talentuar në fushën e teknologjive të informacionit, të cilët do të kenë mundësinë të bashkohen me industria globale e TI-së duke punuar në projekte evropiane për pagat evropiane në vendin e tyre.

/SEENEWS

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of