Serbi/ Sojaprotein mbështet ofertën e blerjes së Victoria Group

06/09/2019 9:19 AM 0 komente

Kompania serbe e përpunimit të sojës blu, Sojaprotein, tha se bordi menaxhues i saj e mbështet plotësisht ofertën e blerjes të konglomeratit lokal agro-industrial Victoria Group.

Oferta e parë e Victoria Group për të blerë 1,504,222 të aksioneve të Sojaprotein u dha më 13 gusht, me çmim 180 dinarë (1.7 dollarë amerikanë / 1.5 euro) për aksion.

Sojaprotein, nga ana e saj, tha se çmimi i ofruar është plotësisht i drejtë dhe në përputhje me ligjin për përvetësimin e kompanive. Sojaprotein theksoi se mbështet qëllimet e ardhshme të Victoria Group, të cilat përfshijnë investime në zhvillimin e saj të mëtejshëm.

Në qershor të këtij viti, Victoria Group rriti përqindjen e aksioneve të saj në Sojaprotein në 89.09% nga 71.12%, me blerjen e aksioneve të kompanisë serbe Sent 011 International dhe tani zotëron 12,288,911 aksione në kompaninë e përpunimit të sojës.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of