Serbia do të privatizojë 20 ndërmarrje

18/12/2020 2:45 PM 0 komente

Qeveria e Serbisë ka në plan të nisë privatizimin e njëzet ndërmarrjeve shtetërore (NSH) deri në fund të vitit 2021, tha një zyrtar qeveritar.

“Nga 78 NSH, kemi rreth 20 për të cilat mund të them me siguri se do të ftojnë publikisht ofertat e privatizimit deri në fund të këtij viti ose gjatë vitit 2021”, tha Dragan Stevanovic, sekretari i Shtetit në Ministrinë e Ekonomisë, në një video të postuar në faqen e internetit të agjencisë së lajmeve Tanjug.

Lista e ndërmarrjeve që do të privatizohen përfshin kompaninë e transportit të autobusëve Lasta [BEL: LSTA], ndërmarrjen e autobusëve ndërqytetës Severtrans, firmën e transportit lumor Jugoslovensko Recno Brodarstvo (JRB), kompaninë e minierave Rudnik Kovin dhe firmën inxhinierike dhe të ndërtimit PIM Ivan Milutinoviç, tha Stevanovic.

Deri në fund të këtij viti, qeveria do të fillojë privatizimin e prodhuesit të produkteve plastike Krusik-Plastika dhe kompanisë së peshkimit Ribarsko Gazdinstvo, vuri në dukje ai.

Qeveria tashmë ka nisur oferta jodetyruese për privatizimin e katër ndërmarrjeve të ujësjellësit – Sredni Banat, Juzni Banat, Podunavlje dhe Tamis-Dunav, shtoi Stevanovic.

Procesi i shitjes së ndërmarrjeve të tjera të planifikuara për privatizim, si prodhuesi i mobilieve Simpo [BEL: SMPO] dhe prodhuesi i tekstileve Jumko, nuk do të nisë deri në fund të 2021, tha Stevanovic.

Këtë javë, ministrja e Ekonomisë, Andjelka Atanaskovic, tha se qeveria synon të përshpejtojë procesin e privatizimit të NSH-ve, në mënyrë që të mbështesë rritjen e Investimeve të Huaja Direkte në vend.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of