Serbia në bisedime mbi qendrën rajonale për agro-eksportet në Kinë

07/02/2020 9:39 AM 0 komente

Serbia është në bisedime me qeverinë kineze për fillimin e një qendre për eksportet bujqësore nga rajoni në vendin aziatik, ka thënë ministri i bujqësisë serbe Branislav Nedimovic.

“Ne jemi në bisedime me Kinën për krijimin e një qendre, një vend nga ku produktet bujqësore serbe dhe produktet e vendeve fqinje mund të dërgohen në Kinë,” tha Nedimovic në një skedar video të postuar në faqen e internetit të agjencisë së lajmeve Tanjug të enjten.

Serbia aktualisht eksporton viç, qengj dhe verën në Kinë por ne po punojmë për të zgjeruar këtë listë”, tha Nedimovic, duke folur në margjinat e Panairit Ndërkombëtar të frutave, vreshtarisë dhe perimeve.

Serbia rifilloi eksportet e viçit në Kinë pas një pauzë 30-vjeçare në shtator 2018 pasi inspektimet në Kinë vërtetuan se viçi serb plotëson të gjitha kërkesat rregullatore të vendit aziatik.

 

/SEENEWS

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of