Serbia nënshkruan marrëveshje me Euroclear për të lehtësuar emetimin e borxhit të LCY

13/02/2020 9:27 AM 0 komente

Ministria e financave e Serbisë ka nënshkruar një memorandum mirëkuptimi me bankën e zgjidhjes së transaksioneve të letrave me vlerë Euroclear për të krijuar kushtet e duhura të tregut për emetimin e borxhit sovran të efektshëm të monedhës vendase (LCY), tha Euroclear të mërkurën.

Synimi është që Serbia të krijojë përfundimisht një lidhje të Euroclearable, e cila do të lehtësojë investimet ndërkombëtare në tregun e bonove serbe, tha Euroclear në një deklaratë.

“Ky partneritet është një pjesë e rëndësishme në strategjinë tonë të përgjithshme për të zvogëluar koston dhe për të rritur kërkesën për borxhin tonë sovran, për të rritur dhe diversifikuar bazën e investitorëve ndërkombëtarë, për të përmirësuar parakushtet e nevojshme për zhvillimin e mëtejshëm të tregut të kapitalit në Republikën e Serbisë, dhe në fund të fundit sigurimin e një vlerësimi i shkallës së investimeve në afatin e afërt, “tha ministri i financave Sinisa Mali në deklaratë.

Arritja e Euroclearability ndihmon për të lehtësuar hyrjen e investitorëve të huaj në tregun e brendshëm në një mënyrë më të sigurt dhe të standardizuar që do të rezultojë në një rritje të kapitalit, vëllime më të larta tregtare dhe rendimente më të ulëta në tregjet sekondare. Kjo, nga ana tjetër, mund të shkaktojë efikasitete të mëtejshme të tregut të kapitalit, përfshirë një aktualizim të mundshëm të vlerësimit të kredisë dhe përfshirje në indekse të ndryshme të obligacioneve, tha Euroclear.

 

/SEENEWS

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of