Serbia zgjedh Grupin minerar Zijin të Kinës si partner strategjik në RTB Bor

12/09/2018 9:32 AM 0 komente

Serbia ka zgjedhur Zijin Mining Group të Kinës si një partner strategjik në minierën e bakrit shtetëror dhe shkrirjen RTB Bor, sipas njoftimit të ministrit të energjisë së vendit.

Grupi i Minierave Zijin do të investojë 1.26 miliardë dollarë (1.1 miliard euro) në RTB, tha Aleksandar Antic në një konferencë shtypi, raporton SeeNews.

Përveç investimit të planifikuar, kompania kineze, e cila do të mbajë 65% të aksioneve në RTB Bor, është e detyruar të rikapitalizojë minierën me 350 milionë dollarë.

Grupi minerar Zijin i Kinës mundi U Gold të Rusisë në tenderin për minierën e Serbisë.

Ministria e ekonomisë e Serbisë ftoi ofertat në një tender për një investitor strategjik në RTB Bor në korrik.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of