Sezoni veror/ Në cilat shtete të BE-së ndodhin më shumë mbytje aksidentale?

09/08/2019 9:39 AM 0 komente

Në vitin 2016 ka pasur 5 537 vdekje të banorëve të Bashkimit Evropian (BE) të shkaktuara nga mbytja aksidentale dhe zhytja. Shifrat kanë rënë çdo vit që nga një kulm prej 6 090 vdekjesh në 2013 dhe korrespondon me një mesatare të BE-së prej 1,1 vdekjeve për 100 000 banorë.

Midis Shteteve Anëtare të BE-së, nivelet më të larta të regjistruara në vitin 2016 ishin në Lituani dhe Letoni, me më shumë se 6 vdekje për 100 000 banorë. Në të kundërt, nivelet më të ulëta ishin në Itali, Maltë dhe Portugali (të gjithë 0.4 vdekje për 100 000).

Statistikat mbi shkallët e vdekjes nga mbytja aksidentale dhe zhytja janë të disponueshme sipas gjinisë dhe tregojnë se pothuajse në të gjitha vendet për të cilat janë në dispozicion shifrat e vitit 2016, nivelet e vdekjeve ishin më të larta tek burrat sesa tek gratë. Përjashtim bën Luksemburgu, ku 4 vdekje nga mbytja janë regjistruar në vitin 2016, 3 prej të cilave ishin femra.

Këto statistika mbi mbytjen aksidentale dhe zhytjet bazohen në Klasifikimin Ndërkombëtar të Sëmundjeve dhe Probleme të Lidhura të Shëndetit (ICD) dhe vdekjeve që ndodhin pas një rënie në një vaskë, pishinë ose liqen , det i hapur, një lumë ose një përrua.

 

 

/EUROSTAT

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of