Shikimi, si ta përmirësoni me metoda të thjeshta

26/05/2016 10:26 AM 0 komente

Puna e tepërt në zyra të mbyllura dhe pa drite natyrale rrisn shanset për dëmtimin e shikimit. Personat që kalojnë orë të gjata me kompjuter duhet te jenë edhe më të kujdesshëm në këtë drejtim.

Ja disa këshilla praktike qe do t’u vijnë në :

Hapni e mbyllni sytë 10 deri 15 herë shpejt
Pastaj, mbyllni sytë dhe relaksohuni për 20-25 sekonda. Këtë ushtrim e përsëritni pesë deri gjashtë herë në ditë.

Shikoni vetëm drejt
Pastaj, duke e mbajtur kokën drejt pa lëvizur, çoni kahun e shikimit në anën e majtë. Pasi të keni shikuar për pak kohë në anën e majtë, pa e lëvizur kokën, ndryshoni drejtimin e shikimit në anën e djathtë. Këtë ushtrim e përsëritni 10 deri 20 herë.

Shikim i afërm dhe largët
Qëndroni afër dritares së hapur me pamje të qartë. Fokusoni pamjen në majën e hundës për 5 deri 20 sekonda. Këtë ushtrim e përsëritni 10 deri 20 herë.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of