Shitjet e makinave evropiane, në rekordin më të lartë

16/01/2020 9:50 AM 0 komente
Evropa duket një vend ‘i ndritshëm’ për industrinë globale të automobilave, pasi shitjet e makinave u rritën në një rekord në dhjetor, por mund kjo e dhënë mund të jetë jetëshkurtër.

Nxitur nga një ‘tërbim’ blerës i fundvitit para ndryshimeve të rregullimit, regjistrimet e makinave u rritën 21% në 1.26 milion automjete, tha të enjten Shoqata Evropiane e Prodhuesve të Automjeteve. Rritja ndihmoi në kompensimin e një fillimi të dobët për vitin 2019 dhe shtytjen e shitjeve të vitit të plotë 1.2% më të lartë, duke rikthyer një rënie të vogël në vitin 2018.

Rritja e shitjeve të Evropës bie ndesh me kërkesën e dobët në dy tregjet më të mëdha të makinave në botë. Shitjet e makinave në Kinë ranë 3.6% në dhjetor, rënia e 18-të në 19 muajt e fundit, prej një ekonomie të ngadalësuar dhe prej tensioneve te tregtisë.

Tregtarët në Sh.B.A ofruan zbritje rekord për të forcuar shitjet ndërsa kërkesa u ngadalësua në fund të vitit 2019. Të dy vendet nënshkruan fazën e parë të paktit të tregtisë më të gjerë, e cila mund të lehtësojë problematikën.

Fitimi “i jashtëzakonshëm” në Evropë muajin e kaluar u nxit nga një rritje prej 28% në Francë dhe më shumë se dyfishimi në Suedi, ku qeveritë ndryshuan taksat e bazuara në emetimet për makina të reja duke filluar nga viti 2020. Shitjet gjithashtu, u dyfishuan në Hollandë përpara një rritje në 8% nga 4% e normës së taksës për makinat e kompanisë elektrike.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of