Shitjet me pakicë gjermane bien më shumë seç pritej në korrik

30/08/2019 9:25 AM 0 komente

Shitjet me pakicë në Gjermani ranë shumë më tepër sesa pritej në korrik, me klientët që blenë -2.2% më pak se në muajin e kaluar, e fundit në një grup shenjash që ekonomia më e madhe e Evropës po humbet pikë.

Ndërsa rritja në krahasim me të njëjtën periudhë të një viti më parë ishte akoma e qëndrueshme në 4,4%, rënia nga muaji në muaj ishte shumë më poshtë se 1% .

Në krahasim me një vit më parë, shitjet në internet dhe me porosi kishin shijuar rritjen më të madhe, duke u rritur 8.4% në terma realë.

 

/REUTERS

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of