Shkëmbimet e energjisë serbe-hungareze, operacionet nisin në fund të 2019-ës

26/08/2019 9:21 AM 0 komente

Shkëmbimet e energjisë së Serbisë dhe Hungarisë pritet të bashkojnë biznesin e tyre deri në fund të vitit për të krijuar një lojtar të fortë rajonal, tha ministri serb i energjisë Aleksandar Antic.

“Bashkimi do të sigurojë një qasje me një pikë të vetme në tregjet e energjisë së vendeve në Evropën Qendrore dhe Juglindore, duke rritur likuiditetin e tregut, si dhe përfitimin dhe efikasitetin e të dy operatorëve”,- tha Antic pas një takimi me Ministrin hungarez të Punëve të Jashtme dhe Tregtisë, Peter Szijjarto.

Në shkurt të vitit 2018, Shkëmbimi i Energjisë i Evropës Juglindore me qendër në Beograd (SEEPEX) nënshkroi një memorandum mirëkuptimi (MoU) me Shkëmbimin e Energjisë Hungareze (HUPX) për të bashkuar bizneset e tyre të energjisë dhe për krijimin e një shkëmbimi ndër-rajonal të energjisë në Evropën Qendrore dhe Juglindore (CESE). Dokumenti u nënshkrua gjithashtu nga operatori i sistemit të transmetimit të Serbisë Elektromreza Srbije (EMS), Kompania Operative e Pavarur e Transmisionit Hungarez (MAVIR) dhe Këmbimi i energjisë europiane EPEX SPOT.

Sipas MoU, HUPX dhe SEEPEX do të bashkojnë bizneset e tyre të energjisë, duke ruajtur një lidhje të qëndrueshme me EPEX SPOT, në mënyrë që të krijojnë një lojtar të fortë në CESE, ka thënë SEEPEX.

/ SEENEWS

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of