Shkurtime masive pune në sektorin bankar, më i larti në 4 vite

27/12/2019 9:29 AM 0 komente
Bankat në të gjithë botën po zbulojnë raundin më të madh të shkurtimeve të vendeve të punës në katër vjet, pasi ato zvogëlojnë kostot për shkak të një ekonomie të ngadalësuar dhe përshtatjes me teknologjinë dixhitale.

Këtë vit, më shumë se 50 huadhënës kanë njoftuar planet për të shkurtuar një 77,780 punë të kombinuara, shumica nga 91,448 në 2015, sipas regjistrimeve nga kompanitë dhe sindikatat e punës. Bankat në Evropë, të cilat përballen me barrën e shtuar të normave negative të interesit për vitet në vijim, përbëjnë gati 82% të totalit.

Shkurtimet e vitit 2019 sjellin totalin për gjashtë vitet e fundit në më shumë se 425,000. Në fakt, shifrat aktuale janë ndoshta më të larta, sepse shumë banka eliminojnë stafin pa zbuluar planet e tyre.

Morgan Stanley është firma e fundit që bëri një shtytje të efikasitetit të fundvitit, duke shkurtuar rreth 1.500 vende pune, sipas njerëzve të njohur me çështjen. Kryeshefi Ekzekutiv James Gorman ka thënë se shkurtimet përbëjnë rreth 2% të fuqisë punëtore të bankës.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of