Shqetësues rrezikimi i shëndetit nga ndotja e mjedisit

03/11/2012 9:02 AM 0 komente

Në  Kosovë një pjesë e madhe e popullsisë po vuan pasojat që shkakton në mjedis emetimi i djegia e qymyrit, duke sjellë ndryshime gjenetike. Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë dhe akademikëve kosovarë, shqetësues mbetet numri i punonjësve të sektorit të energjetikës që janë prekur nga sëmundjet e traktit respirator dhe kardiovaskular.

Sipas Dr. Iliriana Bajraktari nga OBSH-ja, në Kosovë është e nevojshme që të ndërmerret një studim që të njohë me kostot që kosovarët paguajnë për shëndetin e tyre të prekur nga ndotja e mjedisit. Mungesa e të dhënave të tilla thelbësore paraqet shqetësim serioz për vendin dhe është domosdoshmëri dhe për  zhvillimin e mëtejshëm të sektorit energjetik.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of