Biznesi: Kujdes me gjobat për biznesin e vogël

01/11/2019 9:27 AM 0 komente

Mund t’i falimentojnë ose mund të rritet korrupsioni

Edhe pse nuk e kanë marrë në dorë ligjin e ri fiskal, shoqatat e biznesit kërkojnë që për vitin 2020, qeveria të mbajë dy premtime të cilat i ka patur në program: zbutjen e tatimit mbi pagat e larta dhe stimulimin e bujqësisë dhe agroindustrisë. Për të gjitha palët, paketa fiskale duhet të rikthejë rimbursimin e tatimit mbi vlerën e shtuar te fermeri.

Këshilli i Agrobiznesit kërkon që të mbahet edhe premtimi për heqjen e taksave te nafta që përdoret në sektorin bujqësor. Sipas Agron Rrapaj, çmimi i lartë i saj bën që produktet vendase të jenë më pak të konkurrueshme në treg.

Bizneset thonë se asnjë nga kërkesat e tyre drejtuar ministrisë së Financave nuk është marrë parasysh, ndërsa shprehin shqetësim se rritja e nivelit të gjobave, për moslëshimin e kuponit tatimor ose do të çojë bizneset e vogla drejt mbylljes, ose do të rritë korrupsionin.

Për vitin e ardhshëm, Ministria e Financave ka vendosur të stimulojë industrinë automotive, duke ulur në 5% tatimin mbi fitimin për këtë sektor, ndërsa ka çuar në 5 vjet, mbartjen e humbjeve për sipërmarrësit që investojnë mbi 10 milion dollarë. Stimulim fiskal do të marrë edhe biznesi që sponsorizon aktivitetet sportive.

Tv Klan

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of