Video News Monitor

Shqiptarët, të refuzuarit e mëdhenj të Europës

06/07/2019 12:00 PM 0 komente

Shqipëria, e cilësuar si e sigurt nga BE, mbetet ndër vendet kryesore të origjinës së azilkërkuesve, duke u përgjigjur me 3 % të totalit në vlerë absolute. Shifrat janë më të trishta kur i krahasojmë me vendet e tjera. Në raport me popullsinë, azilkërkuesit shqiptarë ua kalojnë edhe “ të arratisurve nga lufta” dhe konfliktet etnike, dhe aplikimet e tyre janë më të refuzuarat në vendet e BE-së. Rreth 80 % e aplikuesve janë më të rinj se 34 vjeç, ndërsa popullsia në moshë pune brenda kufijve të Shqipërisë, po tkurret.
lexoni

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of