Jeni duke lexuar në: Shtypi Ekonomik i Ditës

Abonohuni:

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« December 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
            1
2* Ekonomia në fokus all day
3* SDG all day
4* Indeksi i Kushtimit në Ndërtim (për Banesa) all day
5* Indeksi i Çmimeve të Prodhimit all day
6* Indeksi i Çmimeve të Importit all day
* Statistikat mbi të Ardhurat dhe Nivelin e Jetesës all day
7 8
9 10* Bilanci i pagave all day
* Borxhi i jashtëm bruto all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Anketa Tremujore e Forcave të Punës all day
* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
11* Pagat all day
12* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
* Tregtia me Pakicë all day
13* Statistikat Afatshkurtra all day
14 15
16* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
* Regjistrimet në Arsimin Parauniversitar all day
17* Tregtia e Jashtme all day
18* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
19* Ndërmarrjet e Huaja në Shqipëri all day
20* Kalendari i Publikimeve të INSTAT all day
21 22
23* Aksidentet Rrugore all day
24* Statistikat fiaskale të qeverisë all day
* Fluksi i investimeve sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Stoku i investimeve direkte sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Statistika të pozicionit të investimeve ndërkombëtare all day
* Produkti i Brendshëm Bruto all day
25 26* Lëvizjet e Shtetasve all day
27* Huatë all day
* Normat e interesit all day
* Ekonomia dhe buxheti all day
* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (përfundimtar) all day
* Depozitat all day
* Kredia për ekonominë all day
* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e korporatave të tjera financiare all day
* Agregatët monetarë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Statistikat e Transportit all day
28 29
30 31* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
         

Biznesi: Kujdes me gjobat për biznesin e vogël

Mund t’i falimentojnë ose mund të rritet korrupsioni Edhe pse nuk e kanë marrë në dorë ligjin e ri fiskal, shoqatat e biznesit kërkojnë që për vitin 2020, qeveria të…

FMN dhe BB: Problem, detyrimet e prapambetura

Fondi Monetar Ndërkombëtar vëren se mbeten ende problem për ekonominë shqiptare detyrimet e prapambetura, rimbursimi i TVSH, si dhe risku nga PPP-të. Sipas FMN, për vitin 2018 detyrimet e prapambetura kapin…

Financat, borxhet e prapambetura kanë shkuar në 340 mln euro

Ministrja e Financave, Anila Denaj deklaroi se qeveria do të vazhdojë shlyerjen e borxheve të prapambetura nga tatimi mbi vlerën e shtuar pavarësisht ecurisë së të ardhurave në buxhet. “Shqetësimi…

Dyfishohen gjobat nëse nuk lëshon kupon tatimor

Për herë të dytë ndëshkohet 200 mijë Lekë, biznesi i mesëm dhe 300 mijë i madhi Qeveria ka vendosur të dyfishojë gjobat ndaj të gjitha bizneseve, të cilat nuk lëshojnë…

Qeveria pezullon tenderët e mëdhenj

Urdhri për institucionet publike: Të ndalojnë ato me më shumë se 12 mln   Një pjesë e institucioneve publike janë udhëzuar nga qeveria që të pezullojnë tenderat e mëdhenj dhe…

Shpërblimi për pensionistët/ Qeveria mund të ndryshojë buxhetin për të gjetur paratë

Ministria e Financave mund të ndryshojë sërish buxhetin e shtetit për t’u dhënë pensionistëve dhe familjeve në nevojë shpërblimin e fundvitit. Qeveria po përballet me një situatë të shtrënguar financiare…

55 mijë biznese duhet të deklarojnë llogaritë bankare

Tatimet: Detyrimi për bizneset me xhiro mbi 2 milionë lekë 55 mijë tatimpagues duhet të deklarojnë llogaritë bankare pranë Drejtorisë së Përgjithshme të Tatimeve. Tatimet sqarojnë se nuk ka nevojë…

“JO” Shqipërisë, me kosto ekonomike/ Pasojat; zhgënjim, rënie investimesh, ulje e vlerësimeve

Debati për mos hapjen e negociatave me Bashkimin Europian është përqendruar kryesisht në sferën politike. Por pasojat më të mëdha që Shqipëria ka nga JO-ja e Brukselit bien mbi ekonominë.…

Borxhet e kompanive publike/ 300 milionë euro shtetit, Xhepa: Problem shpenzimet

Borxhi që kompanitë publike të energjisë dhe ujit kanë ndaj shtetit ka arritur në 300 milionë euro. Këto janë detyrime në formën e garancive, nën huave dhe taksave të papaguara.…

Akti normativ kalon pa shpërblimet në fundvit

Ministria e Financave dhe Ekonomisë refuzoi kërkesën e deputetëve të Komisionit të Ekonomisë për të parashikuar në aktin normativ të buxhetit të këtij viti një fond për dhënien e shpërblimeve…

Lungomare, projekti me dëme dhe defekte

Ndërsa kanë filluar punimet për zgjatimin e Lungomares në pjesë të tjera të bregdetit të Vlorës, shëtitorja e përfunduar para dy vjetësh nuk është marrë ende në dorëzim plotësisht, ndërsa…

Situatë kaotike me kontabilistët/ Hetimi i bordit mbikqyrës: Nga 3000, vetëm 600 në përputhje me ligjin

Pjesa dërrmuese e kontabilistëve që përgatisin dhe certifikojnë bilancet e bizneseve janë të palicencuar ose nuk përmbushin kërkesat ligjore. Situata kaotike është konstatuar pas një hetimi nga bordi i mbikëqyrjes…

KLSH: Borxhet e prapambetura, shqetësim për financat e shtetit

Kontrolli i Lartë i Shtetit vëren se borxhet e prapambetura të qeverisë janë bërë një shqetësim serioz për financat e shtetit. “Deficiti është nën raportuar. Detyrimet e prapambetura vitin e…

“Largimi i trurit”, 40% e emigrantëve shqiptarë me arsim të lartë

BB: Bosnje-Hercegovina dhe Shqipëria kanë përqindjen më të madhe të emigrantëve Shqipëria është vendi i dytë në Europë dhe Azinë qëndrore që ka numrin më të lartë të emigrantëve në…

Korporata e investimeve/ Projekti miratohet nga komisionet në Kuvend

Korporatës së investimeve i’u hap drita e gjelbërt jeshile nga komisioni i veprimtarive prodhuese. Qeveria angazhohet të krijojë një ndërmarrje të re publike, e cila do të përdorë pronat shtetërore…

Ministri i Jashtëm i Austrisë: Azilkërkuesit shqiptarë, problem i përsëritur për Francën

Ministri i Jashtëm i Austrisë, Alexander Schallenberg ishte sot për një vizitë zyrtare në Tiranë, ku u takua me homologun Gent Cakaj, me të cilin zhvilloi edhe një konferencë të…

“Sofat Fest” zhvendoset në Libohovë, tërheq pas vetes dhjetëra turistë

Një javë pasi “Sofat Fest” ngriti siparin në fshatin “Asim Zeneli” të Gjirokastrës këtë fundjavë u zhvendos në qytetin e Libohovës. Muzika tradicionale, prodhime tradicionale të zonës, tërhoqën krahas banorëve…

Tregu i Elbasanit rrezikon mbylljen

Disa vite me parë në  tregun industrial të Elbasanit ishte e vështirë të lëvizje pasi kishte një mbipopullim si nga ana e blerësve ashtu edhe nga dyqanet që tregtonin në…