Si do të veprohet kur bankat duhen shpëtuar, miratohet rregullorja për ngritjen e bankës urë 

07/12/2020 12:12 PM 0 komente

FacebookLinkedinTwitteremailPrintBanka e Shqipërisë miratoi, në muajin nëntor, rregulloren “Për krijimin, licencimin, mbikëqyrjen, funksionimin dhe përfundimin e veprimtarisë së bankës urë”, në mbështetje të ligjit “Për ndërhyrjen e jashtëzakonshme në banka”. Seksioni i katërt i ligjit në fjalë e përcakton se Autoriteti i Ndërhyrjes së Jashtëzakonshme krijon bankën urë, duke i transferuar të drejtën e pronësisë mbi aksionet ose instrumentet e tjera të pronësisë, aktivet, të drejtat dhe detyrimet e bankës në ndërhyrje të jashtëzakonshme, me qëllim ruajtjen e funksioneve të […]

Për të lexuar artikullin e plotë abonohuni në Monitor Online

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of