Video News Monitor

Si mund të ulen kostot e pagesave me kartë?

09/03/2021 2:26 PM 1 koment

Strategjia kombëtare e pagesave me vlerë të vogël parashikon mes të tjerash kryerjen e një studimi fizibiliteti për krijimin e një platforme kombëtare procesimi të kartave për të gjithë emetuesit. Studimet kanë treguar se ngritja e një platforme të tillë do të sillte ulje domethënëse të kostove, me të paktën 30% për transaksionet kombëtare me kartë. Aktualisht, në Shqipëri ekziston një operator skeme kombëtare të pagesave me kartë, kompania PayLink. Drejtorja e përgjithshme, Eneida Thomaj, shpjegon për Monitor Brief Insight përfitimet që do të kishte sistemi shqiptar i pagesave nga ngritja e një skeme të tillë.

1
Komente

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Renaldo Bregu Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Renaldo Bregu
Guest
Renaldo Bregu

Nganjëherë nuk ju duket vetja sikur flisni vetëm për veten tuaj, dhe as që ju shkon në mendje, si mundet mesazhi të jetë i kuptueshëm dhe i qartë për audiencën.

E dëgjova me vëmëndje dy herë intervistën dhe nuk e dallova dot ku konsiston konkretisht Ulja e Kostos së Pagesave me Kartë!?

Si ulet kjo kosto, pse është ende e paperceptueshme për qytetarin.

Pa harruar këtu të themi, që vetë biznesi nuk ka interes të marri pagesa me Kartë, pasi që deri në 2% të vlerë së blerjes e merr Komision Banka.