Video News Monitor

Si po ndryshon struktura e ekonomisë?

02/03/2019 7:08 PM 0 komente

Ekonomia shqiptare po e ndryshon gradualisht strukturën e saj, teksa të vegjlit po bien dhe të mëdhenjtë po fuqizohen. Normat e fitimit po bien në një tregues të shtimit të konkurrencës, maturimit të shumë sektorëve dhe ngërçit të konsumit. Ekonomia gjeneron pjesën më të madhe të të ardhurave të saj nga tregtia dhe ka pak sinjale se ajo po orientohet drejt sektorëve me vlerë të shtuar. Rënia e të vegjëlve po rrezikon një segment që ka pasur rreth 30% të të punësuarve në ekonomi. Po mbyllen dhe bizneset e preferuara të shqiptarëve, bar-kafenetë.
shikoni më shumë…

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of