Si të ‘transformojmë’ Burimet Njerëzore

05/04/2015 9:00 AM 0 komente

Hulumtimet tregojnë se shumë kompani nuk përdorin vetëm të dhënat objektive mbi talentin për të ndërmarrë vendime ndaj fuqisë punëtore – edhe pse kjo mund të ndihmojë në reduktimin e kostove, identifikimin e burimeve të të ardhurave, zbutjen e rreziqeve, dhe ekzekutimin e strategjive efektive të biznesit. Permiresoni funksionet tuaja të HR(Burimeve Njerëzore) duke përdorur analitiken tuaj:

  • I përshtatshëm apo përkatës. Analistët e BNJ duhet të aplikojnë të dhëna ndaj çështjeve të biznesit (një qasje nga lart-poshtë), në vend të kësaj duke shfrytëzuar burimet e procesit të të dhënave nga poshtë-lart.
  • I vlefshëm. Cilësia e të dhënave është e rëndësishme, sikundër është mënyra se si janë ‘edukuar’ udhëheqësit në lidhje me besueshmërinë e ‘metrikës’ së talentit.
  • Bindës. BNJ nuk mund të paraqesin numra të papërpunuar dhe të presin ti vijë mesazhi i duhur. Analistët duhet ta kuptojnë audiencën, të tregojnë një histori, dhe të japin përfundime që lidhin së bashku faktet kryesore.
  • Transformues. Të dhënat e talentit duhet ta ndihojnë një udhëheqës të ndërmarrë vendime më të mira dhe më të shpejta.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of