Southampton me fitim për herë të parë në gjashtë vjet

03/04/2015 3:13 PM 0 komente

Southampton FC në 2014 regjistroi për 2014 një fitim fiscal për herë të parë që kur klubi i futbollit të Premier League hyri në administratë në 2009.

Fitimi i ekipit në aktivitetet e zakonshme pas tatimit ishte 33.4 milion paund(49.4 milion dollarë) në vitin që u mbyll në 30 qershor, në krahasim me një humbje prej 7.1 milion paund në periudhën e një viti më parë, tha ai në një deklaratë.

Miliarderi zviceran Katharina Liebherr, aksioneri kryesor i cili trashëgoi klubin pas vdekjes së babait të saj Markus në 2010, ‘demonstroi mbështetje dhe angazhim të vazhdueshëm’ duke akorduar hua klubit një shtesë prej 20 milion paund pas fund-vitit, tha Southampton.

Southampton kishte në qershor një borxh prej 50 milion paund dhe fatura e saj e pagave u rrit me një të tretën në 55.2 milion paund.

Të ardhurat u rritën 47 për qind në 106 milion paund, kryesisht udhëhequr nga të ardhurat televizivet. Klubi, i menaxhuar nga ish-lojtari i Holandës dhe Barcelonës, Ronald Koeman, po konkuron në sezonin e tij të dytë në Premier Ligën, kampionati më i madh i futbollit për nga shitjet. Ai renditet aktualisht në vendin e gjashtë.

Të ardhurat e transmetimeve kërcyen 70 për qind në 79.4 milion paund. Të ardhurat e televizioni i janë drejtuar një rritje të mëtejshme nga 2016-17, kur të hyjë në fuqi një e drejtë e re transmetimi.

Premier Liga në shkurt njoftoi se i ka shitur Mbretërisë së Bashkuar të drejtat televizive në një cikël tre-vjeçar që fillon në 2016 për një rekord prej 5.14 miliard paund. Sky Plc dhe BT Group Plc dakorduan të paguajnë 70 për qind më shumë se snë periudhën aktuale.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of