S&P 500 kalon nivelin më të lartë të të gjithë kohërave

28/03/2013 4:12 PM 0 komente

Indeksi i aksioneve Standard & Poor’s 500 në SHBA kërceu në tregtimet e paradites të së enjtes, duke tejkaluar për një kohë të shkurtër nivelin e tij më të lartë të të gjitha kohërave, të vendosur në 2007-n, duke ecur drejt rikuperimit të të gjitha humbjeve nga kriza financiare, së bashku me treguesin industrial Dow Jones.

Niveli rekord u arrit në tregtimet e paradites, teksa S&P 500 kaloi rekordin e mbylljes prej 1565.15 në 9 tetor 2007. Pasi arriti në këtë pikë më shumë se pesë vjet më parë, treguesi referencë kishte humbur më shumë se gjysmën e vlerës gjatë krizës financiare, duke u zhytur në 676.53 në 9 mars 2009.

Që atëherë, ai u ngjit në mënyrë të qëndrueshme si rrjedhojë e rritjes së fitimeve të kompanive amerikane. Rritja e fundit prej 10% në tre muajt e parë të vitit, erdhi pavarësisht ringjalljes së shqetësimeve për krizën e borxheve të eurozonës. Por, ndërkohë që anëtari i eurozonës me probleme, Qipro, rihapi bankat e veta të enjten, kishte pak vend për panik, çka qetësoi investitorët dhe hapi rrugën që indeksi të arrinte në nivele rekord.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of