S&P vë notë negative vlerësimet e BTC të Bullgarisë në blerjen e planifikuar nga United Group

25/11/2019 9:54 AM 0 komente

Standard & Poor’s (S&P) tha se ai ka vendosur vlerësimet afatgjata ‘BB-‘ të kompanisë bullgare të telekomunikacionit (BTC), që vepron nën emrin e markës Vivacom, me implikime negative për shkak të blerjes së planifikuar së fundmi nga United Group.

“Ne presim që të zgjidhim CreditWatch pasi transaksioni të mbyllet. Ne mund të ulim vlerësimet me nivele të shumta, me shumë të ngjarë me atë të Grupit të Bashkuar, në varësi të strukturës së kapitalit të secilit entitet pas rifinancimit, vlerësimi ynë për rëndësinë strategjike të Vivacom për United Group dhe politikën e saj financiare, “-tha agjensia e vlerësimeve në një deklaratë në fillim të kësaj jave.

Më 7 nëntor, BTC njoftoi se kompania e telekomunikacionit dhe media me seli në Hollandë, United Group ka rënë dakord të blejë Vivacom, telekomunikacionin më të madh në Bullgari, për një shumë të pazbuluar.

/SEENEWS

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of