Jeni duke lexuar në: SPECIALE COVID-19

Abonohuni:

Kriza preku më shumë biznesin e vogël

I ftuar: Bledar Shella – Kryetar i bordit mbikëqyrës, shoqata e bankave

[shikoni]

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« June 2021 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
  1 2* Regjistri Statistikor i Ndërmarrjeve all day
3 4 5 6
7* Indeksi i Kushtimit në Ndërtim all day
8* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
9* Indeksi i Çmimeve të Importit all day
* Indeksi i Çmimeve të Prodhimit all day
10* Anketa Tremujore e Forcave të Punës all day
* Statistikat e Pagave all day
* Statistika të sistemeve të pagesave all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
* Borxhi i Jashtëm Bruto all day
11 12 13
14 15* Ekonomia në fokus all day
* Treguesit analitik fiskal all day
* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
16* Tregtia e Jashtme all day
17* Tregtia me Pakicë all day
18* Aksidentet Rrugore all day
* Statistikat Afatshkurtra all day
19 20
21* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
22* Prodhimi i Brendshëm Bruto sipas Rajoneve Statistikore në Shqipëri all day
23* Lëvizjet e Shtetasve all day
24* Statistikat e Kulturës all day
25* Statistikat e Peshkimit all day
* Statistikat e Bujqësisë dhe Blegtorisë all day
* Ekonomia dhe Buxheti all day
* Stoku i investimeve direkte sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
26 27
28* Stoku i investimeve direkte sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Statistikat e Transportit all day
29* Llogaritë Vjetore sipas Sektorëve Institucionalë all day
* Produkti i Brendshëm Bruto all day
* Huatë all day
* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e korporatave të tjera financiare all day
30* Shqipëria në Shifra all day
* Inovacion në ndërmarrje all day
* Burra dhe Gra all day
* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
       

Ndërtimi më pozitiv, pret edhe rindërtimin

Ndërtimi është sektori i tretë me kontributin më të madh në Prodhimin e Brendshëm Bruto, me rreth 9.3% të totalit dhe që ishte në një rritje të ndjeshme së fundmi.…

Tregtia dhe shërbimet ngecin

Ekonomia shqiptare është e orientuar nga tregtia dhe shërbimet. Tregtia me shumicë dhe pakicë është kontributori i dytë më i madh në Prodhimin e Brendshëm Bruto, pas bujqësisë, me gati…

Goditjet dhe shanset e ekonomisë

Dëmi që pritet të shkaktohet nga shkëputja e zinxhirit ekonomik dhe frenimi i konsumit. Sektorët më të prekur dhe ata që përfitojnë, bazuar në peshën e tyre në Prodhimin e…

Efekti në punësim

Të vetëpunësuarit në të gjithë vendin pothuajse kanë pezulluar punën për shkak të situatës që përkeqësohet çdo ditë nga koronavirusi. Në total, sipas shifrave të INSTAT, për vitin 2018, të…

Evolucioni drejt e-commerce

andemia e Covid-19, që mbylli shqiptarët brenda shtëpive për një afat ende të pacaktuar, nxori disa biznese nga zona e tyre e komfortit, duke ju përshtatur kërkesës së tregut. Rrjetet…

Bankat presin humbje të lehta

Aktivitetet financiare dhe të sigurimit kontribuojnë në 2.5% të Prodhimit të Brendshëm Bruto. Operatorët e tregut të sigurimeve pohojnë se tregu pothuajse është ndalur dhe po kryhen kryesisht rinovimet e…

“Situata po orienton bizneset nga tradicionalja tek e-commerce”

Geri Piranjani, Administrator i “United Transport” (“Albanian Courier”)   Njësitë e tregtimit që historikisht në Shqipëri kanë parë si mundësi të vetme të tyre shitjen në dyqane, me situatën e…

“Koronavirus po ndikon blerjet e konsumatorëve, si po ndryshon kategoria e produkteve”

Alexander Kosenas - Drejtor Ekzekutiv i “Neptun”   Kufizimi i plotë i qarkullimit me makina dhe i pjesshëm i qarkullimit në këmbë në kushtet e karantinimit të plotë të popullatës…

Kufizimi i rënies ekonomike nga koronavirusi nëpërmjet politikave të mëdha specifike

Kjo krizë shëndetësore do të sjellë pasoja të konsiderueshme ekonomike, duke shkaktuar tronditje në zinxhirët e furnizimit dhe kërkesës, ndryshe nga krizat e mëparshme. Politikat e gjera me një objektiv…

Erdhi dita e bujqësisë, kriza e Covid-19 lajmëron fitime për fermerët

Çmimet e larta dhe përqendrimi i konsumit në ushqime rrisin perspektivën për fitime më të larta në bujqësi. Fermerët në të gjithë vendin kanë vijuar mbjelljet dhe furnizimin e tregut…

Koronavirusi do të ndryshojë mënyrën sesi blejmë dhe punojmë për vite me radhë

Emergjenca e shëndetit publik po trondit ekonominë botërore. Prodhuesit janë të detyruar të rimendohen se ku blejnë dhe prodhojnë mallra   Çdo tronditje ekonomike lë pas një trashëgimi. Koronavirusi vdekjeprurës…

Koronavirus, 6 këshilla për të punuar në mënyrë të suksesshme nga shtëpia

Shumë biznese po u kërkojnë punonjësve që të punojnë nga shtëpia, si pasojë e përhapjes së virusit COVID-19, por a mund të jenë ata po njësoj produktivë? Ka disa strategji…

Menaxhimi i shëndetit mendor gjatë koronavirusit, ekspertët në mbarë botën ndajnë njohuritë

Me gjithë ata tituj artikujsh që na rrethojnë, me gazeta që gjuajnë kush të përcjellë lajmin e parë dhe mediat tona sociale që po na izolojnë nëpër dhoma, ekziston rreziku…

Kufizimi i rënies ekonomike nga koronavirusi nëpërmjet politikave të mëdha specifike

Kjo krizë shëndetësore do të sjellë pasoja të konsiderueshme ekonomike, duke shkaktuar tronditje në zinxhirët e furnizimit dhe kërkesës, ndryshe nga krizat e mëparshme. Politikat e gjera me një objektiv…

Sa të përgatitur jemi për të përballuar koronavirusin

Shqipëria rrezikon të ketë një prevalencë të lartë të jetëve të humbura nga Koronavirusi, për shkak se ka numrin më të ulët të trupës mjekësore për banorë në Europë dhe…

Farmacitë, shitje rekord të maskave, dorezave, dezinfektuesve dhe vitaminave

Javën e shkuar, shtrirja graduale e masave nga dezinfektuesit tek maskat kaloi në distancim të klientëve me një metër nëpër farmaci, apo lënien e tyre pas dere. Përtej panikut të…

“Kërkesa për dezinfektues arrin në 60 mijë njësi në ditë në Tiranë”

Administratori i “Aquila Group”, Edmond Ziso, tha në një intervistë për “Monitor” se kërkesa është shumë e lartë, duke shkuar nga 100 njësi në muaj në 60 mijë në ditë,…

Rrahman Kasa, Kryetar i Unionit Turistik Shqiptar 

“Kanë nisur anulimet, mund të vihet në rrezik sezoni veror 2020” Situata me koronavirusin mund të kërcënojë seriozisht sezonin veror të këtij viti. Rrahman Kasa, kryetar i Unionit Turistik Shqiptar,…