Sporti, një biznes i rëndësishëm, gjeneron 90 miliardë dollarë në vit

14/10/2019 5:49 PM 0 komente

Sporti është një biznes i rëndësishëm, që gjeneron rreth 90 miliardë dollarë në vit.

Ky është vlerësimi që ka bërë revista prestigjioze The Economist.

Siç tregon grafiku, futbolli mbetet sporti më i pëlqyer në botë, duke gjeneruar thuajse dyfishin e të ardhurave krahasuar me futbollin amerikan, 5 herë më shumë të ardhura se basketbolli dhe 20 herë më shumë se kriketi.

Burimi: The Economist, Instagram

 

 

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of