Stimuj në kesh për një performancë të mirë në Europa League

19/02/2016 2:25 PM 0 komente

Klubeve të Premier League ka të ngjarë ti ofrohen stimuj në kesh për të performuar sa më mirë të jetë e mundur në Europa League. Plani është një nga një sërë masash që janë diskutuar për të siguruar që ‘elita’ të mos humbë renditjen e tij të katërt në Ligën e Kampionëve ndaj rilindjes së Serie A.

Italia konsistoi në më shumë se gjysmën e deficitit të tyre ndaj Anglisë në tabelën e koeficientit të UEFA-s në vitin 2015. Ata mund të ‘kërcejnë në pozicion’ sezonin e ardhshëm duke e lënë Premier League me vetëm tre vende nga 2018.

Vetëm një klub i Premier League ka arritur semi-finalen e Europa League që nga 2010 dhe nuk ka pasur njesi angleze në cerek finale në asnjë nga dy sezonet e kaluara.

Pjesëmarrja e Champions League është një element kyç në të ardhurat e klubeve më të mëdha dhe ka prestigj të konsiderueshëm dhe një profil të lartë.

Kjo nga ana tjetër sjell sponsorizime fitimprurëse komerciale të cilat në disa raste kanë klauzola që çojnë në pagesa të reduktuara në rast të mungesës së vazhdueshme të konkurrencës.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of