Strategjia e borxhit / Synohet eurobondi në USD

15/02/2021 12:02 PM 0 komente

FacebookLinkedinTwitteremailPrintQeveria synon që në tre vitet e ardhshme, nevoja e saj për financim të plotësohet kryesisht në tregun e brendshëm dhe me tituj afatgjatë, duke ulur kështu ekspozimin e stokut të përgjithshëm të borxhit publik ndaj luajtjeve të kursit të këmbimit. Një përqendrim më i lartë në tituj me afat 3 dhe 5-vjeçar do të lehtësojë barrën e pagesave afatshkurtra të qeverisë. Në strategjinë afatmesme të menaxhimit të borxhit, qeveria tregon edhe kursin që do të ndjekë huamarrja e përgjithshme […]

Për të lexuar artikullin e plotë abonohuni në Monitor Online

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of