Taksa e hapësirës, Bizneseve u vijnë faturat, deri në 100 mijë lekë në muaj

01/03/2016 10:11 AM 0 komente

Bizneseve kanë nisur t’u dalin në sistem taksat e reja të Bashkisë, të cilat kapin shifra deri në 100 mijë lekë.

Sipas një fature të bërë publike nga një biznes në Tiranë, taksa e faturuar nga Bashkia e Tiranës për zënien e hapësirës publike arrin shifrën e 97,500 lekë (shiko faksimilen e faturës më poshtë).

Këtë vit, tarifa e zënies së hapësirës është shumëfishuar. Me ndryshimet e fundit, nga 1 janari, i njëjti biznes do të paguajë:

-taksën e hapësirës, 1500 lekë për metër katror (nga 150 lekë për metër katror që ishte më parë)

-taksën për tavolinat, 2500 lekë për tavolinë në muaj, një tarifë e re kjo.

Në sistem, bizneseve, kryesisht bar kafe u kanë dalë vetëm taksat e zënies së hapësirës. “Përveç 10-fishimit të taksës së hapësirës, duhet të paguajmë dhe një taksë prej 2500 lekë në muaj për tavolinë, çka është absurde pasi ne paguajmë një herë sipërfaqen për zënien e hapësirës”, thotë iliri që menaxhon me qira një lokal në zonën e Komunës së Parisit dhe shfrytëzon një hapësirë anash pallatit, duke mos zënë asnjë pjesë trotuari. Sipërfaqja është rreth 40 metra katror, që i duhet të paguajë 60000 lekë në muaj, ndërsa për tavolinat, bashkia llogarit një tavolinë për 3 metra katror, pra 13 tavolina me një total takse prej 32500 lekë. Në këtë mënyrë, vetëm taksa e zënies së hapësirës dhe ajo e tavolinave shkon mbi 90 mijë lekë në muaj.

Monitor 719

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of