Jeni duke lexuar në: Te Fundit nga Vendi

Abonohuni:

Video Shifra & Fakte

Ndërtimi në Tiranë arrin pikun, çfarë do të ndodhë me çmimet

Ndërtimet e reja në Tiranë kanë arritur pikun dhe çmimet në zonat e preferuara variojnë nga 2600-4000 euro/m2…

[shikoni]

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« June 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
          1 2
3* Regjistri Statistikor i Ndërmarrjeve all day
4* Indeksi i Çmimeve të Importit all day
* Indeksi i Kushtimit në Ndërtim (për Banesa) all day
5 6 7* Indeksi i Çmimeve të Prodhimit all day
8 9
10* Bilanci i pagave all day
* Borxhi i jashtëm bruto all day
* Të dhënat faktike të detajuara në \"Accrual\" dhe \"Cash\" all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
* Anketa Tremujore e Forcave të Punës all day
* Pagat all day
11 12* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
* Burra dhe Gra all day
13* Statistikat e Bujqësisë dhe Blegtorisë all day
14* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
15 16
17* Tregtia e Jashtme all day
18* Indeksi i Harmonizuar I Çmimeve të Konsumit all day
* Tregtia me Pakicë all day
19* Statistikat Afatshkurtra all day
20 21* Aksidentet Rrugore all day
22 23
24* Statistikat e Pylltarisë dhe Biodiversitetit all day
25* Statistikat fiaskale të qeverisë all day
* Fluksi i investimeve sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Stoku i investimeve direkte sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Statistika të pozicionit të investimeve ndërkombëtare all day
* Lëvizjet e Shtetasve all day
26* Tregtia e Jashtme e Mallrave sipas Karakteristikave të Ndërmarrjeve all day
27* Ekonomia dhe buxheti all day
* Statistikat e Transportit all day
28* Depozitat all day
* Kredia për ekonominë all day
* Huatë all day
* Normat e interesit all day
* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (përfundimtar) all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e korporatave të tjera financiare all day
* Agregatët monetarë all day
* Produkti i Brendshëm Bruto all day
29 30

Turistët “shpartallojnë” euron, zbret në nivelin më të ulët në 11 vjet

Në bregdet, apo në qendrat e qyteteve kryesore është vështirë që të mos gjesh turistë, që vitet e fundit kanë zbuluar sekretin e fundit të Europës, Shqipërinë. Të dhënat e…

Inflacioni i majit sipas Eurostat 1.6% , rritja udhëhiqet nga ushqimet

Sipas metodologjisë së Eurostat ndryshimi vjetor i matur nga Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit në muajin Maj 2019 është 1,6 %. Rritja më e madhe e çmimeve prej…

Debati në Komisionin e Ekonomisë për 15 milionë eurot për km të rrugës Milot-Balldren, Shkreli sqaron kostot

Në Komisionin e Ekonomisë po diskutohet kontrata koncesionare e partneritetit Publik Privat (PPP) për ndërtimin dhe mirëmbajtjen e aksit Milot- Balldren, me gjatësi 17.3 km dhe vlerë totale prej 256…

Gjysma e shqiptarëve mendojnë se Shqipëria do integrohet në BE vetëm pas 10 vitesh ose më shumë

 Teksa Bashkimi Europian ka shtyrë vazhdimisht vendimin për të hapur apo jo negociatat me Shqipërinë, qytetarët e vendit nuk janë shumë optimistë se do të arrijmë të bëhemi pjesë e…

INSTAT: Tregtia me pakicë shënoi rritje me 3.2% në T1 2019

Aktiviteti i tregtisë me pakicë shënoi rritje gjatë tre mujorit të parë të vitit 2019, raporton INSTAT. Sipas publikimit në  tremujorin e parë 2019, indeksi i volumit të shitjeve në…

Sigurimi i pronës, si ka ndryshuar sjellja e shqiptarëve në 5 vite

Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare ka analizuar së fundmi ecurinë e sigurimit të pronës si një segment i veçantë në tregun e përgjithshëm të sigurimeve. Duke analizuar të dhënat e shoqërive…

BSH: Emigrantët sollën 1.3 miliardë euro në 2018-n, mbajnë me bukë 200 mijë familje shqiptare

Rreth 1.2 milionë individë shqiptarë, që jetojnë e punojnë jashtë, sjellin në Shqipëri 1.3 miliardë euro në vit në formën e remitancave në vitin 2018, nga të cilat 927 milionë…

Bie me 11 % numri i bizneseve nga Kosova në Shqipëri më 2018

Klima e biznesit ndërmjet Shqipërisë dhe Kosovës është përkeqësuar së fundmi, teksa bashkëpunimi ekonomik nuk po përparon, përkundrazi. INSTAT raportoi se gjatë vitit 2018 numri i bizneseve nga Kosova në…

Mali i Zi dhe Shqipëria, më të shtrenjtat e rajonit për të drekuar jashtë

Dy personave që drekojnë në një restorant mesatar në Shqipëri fatura nuk do t’i kalojë shumën prej 2,500 lekësh. Ndonëse krahasuar me një restorant i të njëjtit nivel në Zvicër,…

Bllokimi për 1 javë i aksit Tiranë-Durrës krijon 7 mln euro humbje, ja rrugët me më leverdi ekonomike

Sistemi rrugor shqiptar ka ekspozim të lartë ndaj fatkeqësive natyrore sipas një studimi të Bankës Botërore. Por përpos kostove që vijnë nga riparimi i defektit që krijojnë përmbytjet apo rrëshqitjet…

Tatimet: Si rregullohet TVSH kreditore për inputet dhe makineritë bujqësore

Administrata Tatimore sqaron tatimpaguesit e interesuar se për inputet dhe makinat bujqësore të importuara apo të blera në vend,  të cilat më datë 31.12.2018 rezultojnë me gjëndje malli (stok) dhe…

BE zgjedh një konsorcium të udhëhequr nga SHBA për të mbështetur projektet e infrastrukturës në Shqipëri

Firma Hill International e menaxhimit të ndërtimit në SHBA ka bërë me dije se është zgjedhur nga Bashkimi Evropian (BE) si udhëheqës i një konsorciumi, që përfshin Deloitte Shqipëri dhe…

ISHMT: Kujdes me produktet pa standard në treg, Ja një shembull që po ndalohet të shitet

Inspektorati Shtetëror i Mbikëqyrjes së Tregut, në kuadër të monitorimit të sigurisë konsumatore, me fokus sidomos në produktet për fëmijët, ka bërë me dije se është konstatuar një produkt i cili nuk përmbush…

Albpetrol licencë për furnizimin e gazit, ERE nis procedurën

Enti Rregullator i Energjisë ka nisur procedurën për licencimin e kompanisë shtetërore të nxjerrjes dhe prodhimit të naftës Albpetrol,  në aktivitetin e furnizimit me gaz. Në një vendim të këtij…

Eksportet bien 3.6% për 5 mujorin

Në pesë muajt e parë të këtij viti u shitën jashtë vendit mallra me vlerë 127 miliardë lekë, me një  rënie prej 3.6% në raport me janar-majin e 2018-s. Kjo…

6.6 % e familjeve shqiptare kishin vetëm një anëtar me 2018

Rritja e jetëgjatësisë dhe emigracioni i lartë ka prodhuar shumë familje që kanë në përbërje vetëm një anëtar. INSTAT raportoi së fundmi se në vitin 2018 rreth 51 mijë familje…

Banka Botërore: Gati gjysma e ekonomisë shqiptare është informale

Një studim i Bankës Botërore për ecurinë e ndërmarrjeve të vogla dhe të mesme në Rajonin e Ballkanit, i publikuar këto ditë vlerëson se informaliteti në Shqipëri vijon të mbetet…

Hiqen deklarimet e biznesit në zyrën e punës, por detyrohen të punësojnë persona me aftësi të kufizuar

Ligji i ri për nxitjen e Punësimit që ka hyrë në fuqi së fundmi ka lehtësuar procedurat e biznesit për deklarimin e burimeve njerëzore në zyrat e punës. Neni 21…