Jeni duke lexuar në: Te Fundit nga Vendi

Abonohuni:

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« November 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
        1* Statistikat e Kulturës all day
2 3
4 5 6 7 8* Të dhëna të pasqyrave financiare të bankave all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
9 10
11* Të dhënat faktike të detajuara në \"Accrual\" dhe \"Cash\" all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Rezultatet Paraprake të Anketës Strukturore të Ndërmarrjeve all day
12* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
* Vjetari Statistikor all day
13 14* Treguesit Demografikë all day
15* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
* Teknologjia e Informacionit dhe Komunikimit në Familje all day
16 17
18* Tregtia e Jashtme all day
19* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
20 21* Aksidentet Rrugore all day
22* Bilanci i Energjisë Elektrike all day
* Vjetari Statistikor Rajonal all day
23 24
25* Llogaritë financiare të sektorit të korporatave jo financiare dhe ekonomive all day
* Llogaritë financiare të të gjithë sektorëve all day
* Statistikat fiaskale të qeverisë all day
* Llogaritë financiare të sektorit të qeverisë së përgjithshme all day
* Llogaritë financiare të sektorit jo rezident all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Llogaritë financiare të sektorit financiar all day
* Statistikat mbi të Ardhurat dhe Nivelin e Jetesës all day
26* Lëvizjet e Shtetasve all day
* Statistikat e Transportit all day
27* Depozitat all day
* Kredia për ekonominë all day
* Huatë all day
* Normat e interesit all day
* Ekonomia dhe buxheti all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Bilanci sektorial i shoqërive të kursim-kreditit all day
* Agregatët monetarë all day
* Lejet e Ndërtimit all day
28 29 30* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (përfundimtar) all day
 

Aleanca V4 e ekonomive të Europës Qendrore

A mund të zgjasë edhe për shumë, ecuria e mirë e ekonomive të Europës Qendrore? Ekonomitë jashtëzakonisht të hapura janë të ndjeshme ndaj goditjeve të jashtme 15 vite pasi ato…

Qëndrimi i gjermanëve në lidhje me Christine Lagarde nuk është i qartë

Shumë prej tyre shpresonin se zëvendësuesi i Mario Draghit do të ishte gjerman   Në fund të shtatorit, Sabine Lautenschläger, një prej zyrtareve më të rëndësishme gjermane në Bankën Qendrore…

PPP-të ose Paratë e Përdorura Paturpësisht!

EDITORIAL- MONITOR 905 / Partneritetet Publike-Private, të njohura si PPP-të, apo koncesionet, nuk janë shpikur në Shqipëri. Ato përdoren si një alternativë investimi, kur një shtet ka nevojë për investime…

Si po rritet industria automotive në Shqipëri

Eksportet në grupin ku bëjnë pjesë produktet e fabrikave të industrisë automotive, në fund të shtatorit, ishin 45% më të larta se totali i vitit 2018. Rritja e pranisë së…

Yura: “Kemi 5 fabrika në Europë, por Shqipëria e fundit për lehtësi, problem burokracia”

Flet Lucas Nam, përfaqësues i Yura Corporation në Shqipëri    Koreanët e Yura-s, të vendosur në Fier prej disa muajsh, kanë nisur punimet intensive për ngritjen e fabrikës. Përfaqësuesi i…

“Gara me rajonin, ofrojmë veç krahun e lirë të punës”

Flet Bledar Mankollari, Drejtori Ekzekutiv i DIHA-s Shqipëria, në raport me rajonin, ofron vetëm krahun e lirë të punës dhe një volum të lartë punonjësish për momentin, çka i shërbejnë…

Tatimet zbulojnë 13,400 individë me paga të nëndeklaruara

Në zbatim të Planit kundër Informalitetit, Administrata Tatimore njoftoi se ka vijuar fushatën ndërgjegjësuese për deklarimin real të pagave, ndërsa vazhdon verifikimi në terren për punonjës të paregjistruar, specifikisht në…

Produktet “Made in Albania” shiten 30% më lirë në tregje; Prodhuesit kërkojnë bashkim me Kosovën dhe rajonin

Prodhimi vendas dhe produktet “Made in Albania” operojnë në një mjedis sfidues, ku duhet të përballen me konkurrencën që ju vjen nga rajoni dhe ndryshimet e shpejta që po pësojnë…

Shqiptarët nuk jetojnë dot pa internet, 87.1% e përdoruesve navigojnë çdo ditë

Të paktën 87.1 për qind e perdoruesve te internetit  hyn çdo ditë duke "lundruar" përmes celularit, laptopit apo tabletëve.  Në një anketë të Institutit të Statistikave që ndalet në Përdorimin…

Superleku, BSH sqaron arsyet e nënçmimit të euros dhe dollarit amerikan

Monedha shqiptare ka fituar pikë ndaj euros dhe dollarit amerikan në mënyrë të qëndrueshme gjatë vitit 2019 për shkak të efekteve sezonale të turizmit që për këtë vit janë zgjeruar…

Ankandi për obligacionet 5-vjeçare, bie interesi për borxhin e qeverisë

Interesi për obligacionet referencë 5-vjeçare me kupon fiks shënoi rënie në ankandin e fundit të datës 11 nëntor kur qeveria kërkoi 4 miliardë lekë. Rezultatet zyrtare treguan se yeldi mesatar…

Nga sot rriten çmimet për sigurim të makinave në Kosovë, nesër nisin protestat

Banka Qendrore e Kosovës ka marrë vendim që të rrisë tarifat për sigurimin e detyrueshëm për automjetet për pasagjerë. Kjo rritje e çmimit për sigurimin e automjeteve, sipas këtij vendimi…

Rritet tatimi mbi të ardhurat për individët që kanë më shumë se një punë, preken 35 mijë persona

Individët, që punojnë në më shumë se një punë, duhet të përgatiten që të paguajnë më shumë tatim mbi të ardhurat. Kjo do të ndodhë, pasi ata do të jenë…

Koncesionet përpijnë buxhetin për rrugët, rrezikohen financimet për projektet e nisura

Qeveria e Shqipërisë në projektbuxhetin e vitit 2020 ka parashikuar të investojnë në infrastrukturën rrugore 4,7 miliardë lekë, niveli më i ulët i dekadës për shkak se pjesa dërmuese e…

Rikthehen çmimet e kripura të energjisë, “të liberalizuarit” në tetor 14.01 lekë/kwh

Në muajin tetor të gjithë bizneset e lidhura në 35 kilovolt që duhet të sigurojnë energjinë në tregun e lirë, por furnizohen nga Furnizuesi i Mundësisë së Fundit, do të…

Banka Botërore, kredi 10 mln euro për rritjen e barazisë gjinore

Shqipëria do të përmirësojë më tej barazinë gjinore në duke rritur  mundësite ekonomike për gratë me mbështetjen e një huaje prej 10 milionë USD aprovuar sot nga Bordi i Drejtorëve…

Punonjësit e Call center organizojnë sindikatën, firmoset kontrata e parë kolektive

Sindikata e Punonjësve të Postë-Telekomit Shqiptar mbas një pune të gjatë dy vjecare ka arritur të firmos sot kontratën e parë kolektive në sektorin e call centerave, duke vendosur kështu…

BSH: Goditjet e ofertës do ngadalësojnë ekonominë në 2019, më pas pritet përmirësim

Pas një ngadalësimi në 2019-n, rritja ekonomike pritet të përshpejtohet në afatin e mesëm, parashikon Banka e Shqipërisë. Ekspertët e saj kanë prezantuar sot raportin e Politikës Monetare të tremujorit…