Video News Monitor

Të “infektuarit” nga Covid. Ku po shkon ekonomia?

20/11/2020 10:31 PM 0 komente

6 muaj pas përfundimit të karantinës së marsit, situata ekonomike nuk paraqitet aspak pozitive. Disa hallka të zinxhirit ekonomik rezultojnë me rënie të ardhurash deri në 60%.
Më të prekurit janë sektorët e shërbimeve, turizmit dhe industria përpunuese. Veçanërisht industria e tekstileve dhe këpucëve po vuan uljen drastike të porosive, për shkak të “mbylljes” së vendosur në disa shtete të Europës.

Por ndryshe është panorama për sektorë specifik që nuk kanë ndjerë “infektim” nga pandemia.

Ndërtimi është ndër të paktët sektorët që kanë vijuar punën normalisht, madje ndërtuesit parashikojnë që puna të vazhdojë, edhe nëse do të zbatohen masa të reja më kufizuese.
Sektori i ndërtimit, po merr edhe më tepër hov zhvillimi këtë periudhë nga zbatimi i programeve për rindërtimin nga tërmeti i 26 nëntorit, por edhe nga kontratat e koncesioneve në infrastrukturë. [lexoni]

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of