Jeni duke lexuar në: Teknologji

Abonohuni:

MONITOR EKONOMI 4. Qeveria shtrëngon rripat për buxhetin 2020. Në pikëpyetje, rritja ekonomike. Me pasaporta në duar për festat e nëntorit

Qeveria parashikon të mbledhë nga taksat që paguajnë bizneset dhe individët rreth 4 miliardë euro vitin e ardhshëm…

[shikoni]

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« November 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
        1* Statistikat e Kulturës all day
2 3
4 5 6 7 8* Të dhëna të pasqyrave financiare të bankave all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
9 10
11* Të dhënat faktike të detajuara në \"Accrual\" dhe \"Cash\" all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Rezultatet Paraprake të Anketës Strukturore të Ndërmarrjeve all day
12* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
* Vjetari Statistikor all day
13 14* Treguesit Demografikë all day
15* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
* Teknologjia e Informacionit dhe Komunikimit në Familje all day
16 17
18* Tregtia e Jashtme all day
19* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
20 21* Aksidentet Rrugore all day
22* Bilanci i Energjisë Elektrike all day
* Vjetari Statistikor Rajonal all day
23 24
25* Llogaritë financiare të sektorit të korporatave jo financiare dhe ekonomive all day
* Llogaritë financiare të të gjithë sektorëve all day
* Statistikat fiaskale të qeverisë all day
* Llogaritë financiare të sektorit të qeverisë së përgjithshme all day
* Llogaritë financiare të sektorit jo rezident all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Llogaritë financiare të sektorit financiar all day
* Statistikat mbi të Ardhurat dhe Nivelin e Jetesës all day
26* Lëvizjet e Shtetasve all day
* Statistikat e Transportit all day
27* Depozitat all day
* Kredia për ekonominë all day
* Huatë all day
* Normat e interesit all day
* Ekonomia dhe buxheti all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Bilanci sektorial i shoqërive të kursim-kreditit all day
* Agregatët monetarë all day
* Lejet e Ndërtimit all day
28 29 30* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (përfundimtar) all day
 

Smartphone, cilët emetojnë më shumë valë elektromagnetike?

Në të vërtetë nuk ka një lidhje të drejtpërdrejtë mes çmimit të produkteve dhe Shkallës Specifike të Përthithjes   Në vitin 2019, më shumë se tre miliardë persona zotërojnë të…

Në Kinë, 70% e përdoruesve do të përdorin 5G në vitin 2020

Lidhjet në rrjetin 5G do të jenë 12 milionë në fund të vitit 2019 dhe do të rriten në 205 milionë të tilla brenda vitit 2020. Në këtë risi, do…

AnTuTu / Smartphone Android më të fuqishëm, vijon dominimi kinez

Vijon, edhe në muajin tetor, dominimi i smartphone-ve kinezë në klasifikimin e AnTuTu, platforma më e njohur për vlerësimin e karakteristikave të celularëve. Në tetor, ndër dhjetë smartphone-t e fashës…

Galaxy Fold, në shitje në dhjetor, çmimi, më shumë se 2 mijë euro

Thuajse një vit nga prezantimi zyrtar i Galaxy Fold, Samsung njoftoi atë që të gjithë prisnin – telefoni i parë i palosshëm i kompanisë koreanojugore do të jetë i disponueshëm…

Rritet barazia në internet, në rrjet 48% e grave

Përkundër 58% të burrave, raport i Kombeve të Bashkuara   Rritet me hapa të vegjël barazia gjinore në internet – rritet në fakt numri i grave ‘të lidhura’, 48 %…

Fundi i një makthi? Google App mund të kthehet tek Huawei

Sekretari amerikan i Tregtisë tha në një intervistë për Bloomberg se shumë shpejt do të jepen 260 licenca speciale, për t’u dhënë mundësi kompanive në SHBA të bëjnë biznes me…

Facebook do të paguajë gjobë për skandalin e Cambridge Analytica

Bëhet fjalë për një sanksion prej 500 mijë sterlinash, që një ent rregullator në Mbretërinë e Bashkuar i kishte vënë një vit më parë, kundër të cilit, kompania kishte vendosur…

Fitime në rënie për Samsung dhe Apple, ndalen chip-at dhe iPhone

Fitimi operativ i kolosit koreanojugor ra me 52% në periudhën korrik – shtator, për shkak të tkurrjes së tregut të gjysmëpërcjellësve. Për Apple rriten të ardhurat, por smartphone-t qëndrojnë në…

Smartphone të palosshëm, së shpejti do të dalë modeli “guaskë”

Galaxy Fold mund të ketë qenë një nisje jo e mirë. Samsung ka deklaruar se beson ende shumë te formati i ri i ekraneve të palosshëm, se dëshiron të investojë…

Smart City, e ardhmja e qyteteve

Sipas Smart City Research Initiative 2019, i kryer nga shoqëria e kërkimit dhe analizave ESI ThoughtLab, në 100 qytete në botë, në 43% të rasteve është përmirësuar shëndeti i qytetarëve…

Përse më 29 tetor, interneti feston 50-vjetorin…

Më 29 Tetor 1969 lind Arpanet, lidhja e parë mes dy kompjuterëve. Bëhet fjalë për një rrjet të realizuar nga Departamenti i Mbrojtjes i Shteteve të Bashkuara për qëllime ushtarake…

Dyfishohet numri i videove deepfake. Kompanitë, nën kërcënim

Sipas raportit të Deeptrace, i cili doli javën e kaluar, rezulton se numri i videove deepfake është dyfishuar krahasuar me dhjetor 2018 dhe sot ka arritur në 14.678 (shtator 2019).…

Forbes / Kompanitë amerikane më premtuese në fushën e Inteligjencës Artificiale

Inteligjenca Artificiale po hyn në çdo sektor, duke u dhënë për shembull makinave mundësinë që të drejtohen pa drejtues, duke ndihmuar mjekët në diagnoza mjekësore dhe duke imituar njerëzit në…

Shpenzimet në teknologji, 1.690 miliardë dollarë në 2019

Ndër abonimet telefonike dhe smart speaker, dronë, kompjuterë dhe celularë, konsumatorët do të shpenzojnë në vitin 2019, 1.690 miliardë dollarë në nivel botëror, 5,3% më shumë krahasuar me vitin 2018.…

Smartphone, fundi i inovacionit?

Kompanitë synojnë të gjejnë me nxitim rrugë të reja, edhe pse kjo gjë mund t’i detyrojë, të bëjnë një hap pas dhe të përmirësojnë disa aspekte të produktit, duke shtyrë…

Tregu i smartphone-ve, Apple mund të rifitojë vendin e dytë

Apple mund të kapërcejë Huawei në shitjet e smartphone-ve në tremujorin e katërt 2019 dhe të rifitojë vendin e dytë në klasifikimin e shitjeve botërore të telefonave, të cilin e…

Krijuesit e baterive të rikarikueshme me litium fitojnë çmimin “Nobel” për Kiminë

Fituesit janë John B Goodenough, M. Stanley Whittingham dhe Akira Yoshino, të cilët e fitojnë çmimin prestigjioz "për zhvillimin e baterive me litium"   Java e çmimeve Nobel vijon me…

Password Manager, software që ju mbron nga hacker-at

Password Manager zëvendëson një bllok ku mbahen shënim të gjithë fjalëkalimet në mënyrë të sigurt, automatike dhe dixhitale   Mos përdorni kurrë të njëjtin fjalëkalim Siguria e të dhënave është…