Video News Monitor

Tendenca e emigracionit: Familjarisht drejt Europës

13/11/2020 10:31 PM 0 komente

Pas tre dekadash tranzicion ekonomik dhe demografik Shqipëria po përballet me një fazë shqetësuese të emigracionit për të cilën nuk ishte përgatitur. Përveç individëve tani zgjedhin të largohen nga vendi familjet më të gjitha anëtarët e saj.

Më parë emigracioni ka qenë tipar i qarqeve të varfra dhe të rinjve, por pas vitit 2010 ka prekur edhe qarqet me nivelin më të lartë të jetesës siç është Tirana, Fieri dhe Durrësi, ku të ardhurat mesatare të familjeve janë përgjithësisht mbi mesataren kombëtare.

Instituti i Stastikave ka zhvilluar vitin e kaluar një anketë të posaçme për të vëzhguar tiparet e reja të emigracionit. Rezultatet treguan se, që nga censi i fundit janë larguar nga vendi më shumë 360 mijë persona. Shqetësues mbetet fakti se, gjatë kësaj periudhë kanë emigruar 49,500 familje ose 6.6% e familjeve. [lexoni]

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of