Tesla zgjedh Gjermaninë për ‘Superfabrikën’ europiane

13/11/2019 9:44 AM 0 komente


Elon Musk bëri zgjedhjen e tij në një ngjarje të rëndësishme për shtetin europian i cili konsiderohet vendlindja e motorit me djegie të brendshme: Tesla Inc. planifikon të krijojë fabrikë në Gjermani.

Shefi ekzekutiv njoftoi të martën se Tesla do të rrumbullakosë rrjetin e saj global të prodhimit me një fabrikë afër Berlinit. Në një ceremoni çmimesh të tapeteve të kuqe të marrë pjesë nga krerët e BMW AG, Volkswagen AG dhe Audi AG, ai tha se kompania do të krijojë gjithashtu një qendër inxhinierike dhe projektimi pranë aeroportit të ri të qytetit.

“Disa nga makinat më të mira në botë padyshim që janë bërë në Gjermani”, tha Musk ndërsa pranoi një trofe për Model 3, i cili mundi sedanët BMW dhe Audi për makinën e mesme të vitit. Ai tha se vendi nuk është shumë larg nga makinat elektrike, ndërsa pranoi gjithashtu se tregu për ta është “i paprovuar”.

 

/BLOOMBERG NEWS

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of