Thirrja e fundit për grante turizmi nga RCC, 320 mijë euro deri në 9 dhjetor

05/12/2019 12:00 PM 0 komente

Projekti i Zhvillimit dhe Promovimit të Turizmit, i financuar nga BE, hyn në fazën e tij të fundit, ndaj Këshilli i Bashkëpunimit Rajonal (RCC) bën me dije se ka hapur thirrjen e 3-të për Propozime për dhënien e granteve për zhvillimin e turizmit në Ballkanin Perëndimor. Vlera totale e thirrjes është 320,000 euro e cila do të përdoret për të financuar deri në 7 projekte të ndryshme. Afati i fundit për të aplikuar është 9 dhjetori.

“Rreth 12 milion njerëz vizitojnë rajonin çdo vit dhe kjo natyrisht përkthehet në punë dhe të ardhura dhe ne dëshirojmë që të rritet dhe zgjerohet, duke shfrytëzuar potencialin e tij të plotë si një destinacion turistik. Në 4 vitet e kaluara të gjitha ekonomitë BP6 raportuan më shumë mbërritje turistike ndërkombëtare dhe qëndrime gjatë natës nga turistë ndërkombëtarë, por vizitat më të mëdha ndodhin gjatë verës. Ne duhet të vazhdojmë të punojmë për zgjatjen e sezonit turistik nga muajt e verës në të gjithë vitin, pasi kemi shumë për të ofruar edhe në pranverë, vjeshtë dhe dimër gjithashtu, “tha Snjezana Derviskadic, Drejtuese e Ekipit në projektin e turizmit pranë RCC.

“Kjo thirrje e tretë për propozime të projektit është e hapur për autoritetet lokale, OJQ-të dhe organizatat jofitimprurëse nga Ballkani Perëndimor dhe do të përqendrohet në përmirësimin e mëtejshëm të infrastrukturës dhe cilësisë së shërbimeve përgjatë katër rrugëve të përbashkëta rajonale të turizmit kulturor dhe aventurash, përfshirë Ballkanin Perëndimor: Kryqëzimi i Qytetërimeve, Gjyqi Ilirik, Gjurma Monumentale e Ballkanit, si dhe Via Dinarica me aventurat e saj të plotë dhe korridoret kulturore ”.

Në segmentin e aventurave, RCC synon të financojë aktivitete që do të përmirësojnë rrjedhën e vizitorëve duke përfshirë sinjalistikën dixhitale dhe fizike të shtigjeve, zhvillimin dhe promovimin e shtigjeve të reja tematike dhe inovative të aventurave dhe përfshirjen e ofruesve të shërbimeve lokale nga zonat rurale në zinxhirin e vlerës së turizmit. Organizimi i festivaleve rajonalë në natyrë dhe aventurave është gjithashtu një aktivitet i pranueshëm.

Sa i përket turizmit kulturor, grantet mund të përdoren për të zhvilluar tregime dhe përmbajtje interaktive dhe autentike në vend, që do të angazhojnë vizitorët që udhëtojnë përgjatë rrugëve kulturore rajonale, si dhe për të përmirësuar rrjedhën e turistëve përmes instalimit të interpretimit, drejtimit, promovimit.

Ky është Thirrja përfundimtare për Propozime sipas projektit aktual të turizmit RCC. Deri më tani, janë dhënë gjithsej 28 grante në dy thirrjet e para.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of