Trafiku ajror fillon të përmirësohet

16/05/2020 9:04 PM 0 komente

Trafiku fillon të përmirësohet: EUROCONTROL NM publikon Planin e Rimëkëmbjes së Rrjetit, njoftoi Autoriteti i Aviacionit Civil.

Ndërsa mbi një milion fluturime më pak kanë operuar në të gjithë rrjetin evropian në krahasim me vitin 2019 që nga goditja e pandemisë COVID-19 në Evropë, trafiku ajror tani po fillon të ngrihet.

Pas goditjes drejt fundit në 12 Prill 2020 me vetëm 2.099 fluturime të operuara në të gjithë rrjetin, rrjeti filloi të shënojë disa lëvizje pozitive ngritjeje duke filluar nga java e 17 (20-26 Prill).


Ndërsa rimëkëmbja filloi ngadalë, më 30 Prill, u botua botimi i parë i Planit të Rimëkëmbjes NOP 2020. Publikimi i edicionit të parë të Planit, i cili përfshin një periudhë katër-javore, shënon një hap të rëndësishëm drejt vendosjes së aviacionit evropian përsëri në ajër. Plani, i cili përditësohet nga Menaxheri i Rrjetit të EUROCONTROL në baza javore, konsolidon të dhënat nga rreth 350 linja ajrore, 68 qendra kontrolli, 55 aeroporte dhe 43 shtete.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of