Trazirat politike të Italisë i shtyjnë aksionet evropiane në nivele të ulëta

09/08/2019 10:11 AM 0 komente

Aksionet evropiane ranë të Premten, duke i bërë ata të pësojnë një javë të dytë të humbjeve, pasi shqetësimet për stabilitetin e qeverisë së Italisë tronditën investitorët dhe shqetësimet për tensionet e tregtisë vazhduan.

Indeksi FTMIB i Milanit .TTMIB ra në treg 1.6% me bankat italiane .TIT8300 goditi më rëndë pasi udhëheqësi i partisë në pushtet Lidhja, Matteo Salvini, tërhoqi mbështetjen e tij për koalicionin qeverisës të vendit të enjten.
Tregjet kohët e fundit kanë qenë të ndjeshme ndaj zhvillimeve politike në Romë me rendimentet e bonove italiane që kërcejnë sa herë që kishte dyshime për qëndrueshmërinë e qeverisë.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of