Tregjet në “pritje” të Guvernatorit të ri të FED

17/10/2017 10:01 AM 0 komente

Kursimet afatshkurtra të obligacioneve të SHBA-së dhe normat e interesit u rritën sipas një raporti, raporton Reuters. Presidenti i SHBA Donald Trump favorizoi ekonomistin Stanford John Taylor për të kryesuar Rezervën Federale.

Taylor njihet si një mbështetës i një politike monetare të bazuar në rregulla dhe sipas formulës së tij, e njohur si rregulli Taylor, norma e fondeve të Fed duhet të jetë shumë më e lartë se caku aktual i 1,0-2,25 për qind.

Prodhimi dyvjeçar i ndjeshëm ndaj politikave u rrit deri në 1.546 për qind të US2YT = RR, më i larti që nga viti 2008, ndërsa fondet e Fed-it vendosin kontratat e së ardhmes për t’u shlyer në fund të vitit 2018 deri në fillim të vitit 2019.

Trump ka takuar kandidatë të tjerë, duke përfshirë guvernatorin e mëparshëm të Fed, Kevin Warsh, guvernatorin e tanishëm Jerome Powell dhe ai do të shohë Yellen të enjten, duke lënë tregjet në gjendje “pritje”.

“Për momentin nuk ka asnjë konsensus në treg dhe ka shumë pak hamendësime se kush do të zgjidhet pasi do të ishte një lojë e rrezikshme. Por sapo të merret vendimi, do të ketë një drejtim më të qartë tregu “, tha Tomoaki Shishido, analist i të ardhurave fikse në Nomura Securities.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of