Tregu mobil italian, me rritje në TM3 2019

21/01/2020 9:48 AM 0 komente
Tregu i lëvizshëm (celular) italian shtoi 0,5 milion linja në 12 muaj deri në fund të shtatorit 2019, duke arritur në total 101.4 milion falë një rritje prej 3.3 milion në linjat M2M, e cila kompensoi një rënie prej 2.7 milion në SIM-et personale, sipas raportit të fundit nga rregullatori Agcom që korrespondon me Q3 2019.
Pak më pak se 70 përqind e SIM-ve telefonike përdorën trafikun e të dhënave, nga 50 përqind në 2015, me të dhënat mesatare të cilat arritën mbi 60 përqind nga viti në vit, në 6.3 GB në muaj në tremujorin e tretë.

Wind Tre vazhdoi të udhëheqë tregun e SIM-ve në fund të shtatorit me një pjesëmarrje prej 30.7 përqind, duke rënë 2.5 përqind nga viti në vit, kryesisht për shkak të 5.6 përqind të tregut të arritur nga operatori i ri Iliada
në fund të majit 2018.
TIM mbeti e dyta me 27.4 përqind, duke rënë 0.6 përqind vit në vit, ndërsa Vodafone ra me 0.9 përqind në 25.1 përqind e tregut.
PosteMobile rriti pjesën e saj me 0.5 përqind vit pas viti, por prapëseprapë ra pas Iliadës në 5.3 përqind, me MVNO të mbetura të Italisë që llogaritnin 5.9 përqind të tregut, me 0.5 përqind.

Duke numëruar linjat M2M, TIM mbeti lider në treg me një pjesëmarrje prej 30.0 përqind, duke rënë 0.9 përqind në vit, i ndjekur nga Vodafone dhe Wind Tre, me 28.8 përqind dhe 28.1 përqind të tregut, duke rënë 0.5 përqind dhe 1.3 përqind respektivisht, Iliada me 4.4 përqind dhe PosteMobile me 4.2 përqind.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of