‘Trepça’ në ‘luftë’ për ekzistencë

26/10/2017 9:35 AM 0 komente

Edhe pas konstituimit të institucioneve të shtetit të Kosovës gjendja në “Trepçë” vazhdon të jetë e njëjtë, as me AKP-në e as me Qeverinë e Kosovës. Kjo e fundit nuk ka arritur ta formojë Bordin Mbikëqyrës e as atë Menaxhues pa të cilët nuk mund të zbatohet Ligji për “Trepçën”, shkruan sot Gazeta “Zëri

Ndonëse kryeministri i Kosovës Ramush Haradinaj ka urdhëruar ministrat, Valdrin Lluka (Ministria e Zhvillimit Ekonomik), Skender Reçica (Ministria e Punës dhe e Mirëqenies Sociale) dhe Bedri Hamza (Ministria e Financave) që të ndërmarrin veprime konkrete në zbatim të Ligjit për “Trepçën” ngase gjendja në gjigantin ekonomik kosovar vazhdon të jetë e njëjtë, as me AKP-në e as me Qeverinë e Kosovës.

Përveçse me vështirësi të mëdha, siç janë infrastruktura, pastaj teknologjia e vjetruar, “Trepça” është duke u përballur edhe me problemin thelbësor të funksionimit, duke përfshirë edhe vulat, shkruan tutje Zëri.

Drejtori i “Trepçës”, Ahmet Tmava, ka thënë se është jetike fillimi i zbatimit të Ligjit për “Trepçën”, që nënkupton në radhë të parë formimin e dy bordeve: Bordin Mbikëqyrës dhe Bordin Menaxhues.

“E përsëris, duhet të ketë ndonjë autoritet që mund t’i lëvizë gjërat përpara në këtë situatë. Ndërmarrja nuk ka statut, ai duhet të miratohet në Qeverinë e Kosovës. ‘Trepça’ përballet me shumë probleme. Duhet të bëhet ristrukturim në të gjitha segmentet, edhe te punëtorët. Është obligim ligjor që të ecim tutje. Duhet të formohet edhe Bordi Mbikëqyrës. Ky bord duhet do të përbëhet prej ekspertëve. Ka edhe telashe këtu, nëse shkojmë si në bordet klasike. Pra, duhet të kemi mënyrë tjetër”, ka thënë drejtori Tmava.

 

 

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of