Turizmi hapet në qershor, udhëzimet që duhet të ndjekin hotelet e kampingjet në Greqi

23/05/2020 11:30 AM 0 komente

Ministria greke e Turizmit ka publikuar ​​udhëzimet gjithëpërfshirëse që hotelet, vendet e kampingjeve, agjentët e udhëtimit dhe kompanitë e transportit duhet të respektojnë përpara rihapjes së sezonit turistik në qershor.

Secili hotel apo strukturë turistike pritet të krijojë një protokoll të bazuar në udhëzimet e ministrisë dhe të përshtatur për objektet e tij, dhe të caktojë një koordinator i cili do të punojë në bashkëpunim me një mjek.

Ai gjithashtu duhet të trajnojë stafin se si të merren me turistët dhe të prezantojnë masat paraprake për sigurinë personale gjatë punës së tyre në ambiente.

Direktiva me udhëzime prej 20 faqesh përfshin trajnimin e stafit për të njohur simptomat e mundshme të Covid-19 dhe zbatimin e procedurave të emergjencës për rastet e mundshme; detaje se si personeli duhet të pastrojë dhomat dhe t’u shërbejë turistëve dhe bën thirrje për procedurat e dezinfektimit të të gjitha sipërfaqeve, çelësave dhe materialeve të prekura nga vizitorët.

Anëtarët e stafit gjithashtu duhet të kontrollojnë çdo ditë temperaturat e tyre, ndërsa hoteli pritet të mbajë të dhënat e kontaktit si për stafin ashtu edhe për vizitorët në rast se gjurmimi i kontaktit bëhet i domosdoshëm, dhe do raportojnë çdo simptomë të mundshme të Covid-19.

Rregullore të veçanta përcaktohen gjithashtu për dhoma të veçanta, të tilla si kuzhina, restoranti, dhomat e pushimit publik, pishina dhe zona e barit.

Greqia njoftoi se do të lejojë rihapjen e hoteleve në 1 qershor, përfshirë vendet e kampingut.

Më 15 qershor, hotelet sezonale do të rihapen, në të njëjtën ditë që fluturimet ndërkombëtare do të rifillojnë nga një numër i vendeve të aprovuara ende të paspecifikuara./Ekathimerini

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of