TurkStream do të mundësojë gazin e parë për Turqinë në 2019

02/11/2017 8:36 AM 0 komente

Me qëllim për të transportuar 15,75 miliardë metra kub gaz natyror rus në Turqi çdo vit, tubacioni TurkStream do të jetë funksional në 2019, ndërsa negociatat në rrugën për një linjë të dytë që do të sjellë gaz në Evropë janë në progres, thanë autoritetet në një seancë publike, shkruan Daily Sabah.

Sesioni u ndoq nga zëdhënësi i TurkStream Sander Van Rootselaar, menaxheri i projektit në TurkStream Jay Chaudhuri, si dhe menaxheri i komunikimit Aslı Esen dhe Drejtori i Mjedisit të ELD Group, Arzu Firidin, i cili është përgjegjës për raportin e vlerësimit të ndikimit në mjedis (VNM).

Seksioni në det të hapur i projektit është duke u ndërtuar nga Rrjedha e Jugut (South Stream), një degë e Gazprom. Tubacioni i dyfishtë prej 1,880 kilometrash (940 kilometra secili) do të dalë nga bregu i Anapa i Rusisë dhe do të arrijë Kıyıköy të Turqisë, konfirmuan zyrtarët.

Dy linja në det dhe një terminal pritjeje në Kıyıköy do të ndërtohen nën kujdesin e kompanisë Rrjedha e Jugut. Pas mbërritjes në Kıyıköy, pjesa tokësore e tubacionit nga Kıyıköy deri në Lüleburgaz do të ndërtohet nga Korporata e Naftës BOTAŞ.

Seksioni që do të shtrihet në Evropë pas Turqisë, do të ndërtohet nga një ndërmarrje e përbashkët midis BOTAŞ dhe Gazprom.

Rreth 224 kilometra nga një nga tubacionet nënujore tashmë janë hedhur teksa afrohet te kufiri i zonës ekonomike ekskluzive Rusi-Turqi. Rreth 207 kilometra të tubacionit tjetër po ashtu ka përfunduar. Kjo linjë pritet të arrijë në zonën ekskluzive ekonomike deri javën e ardhshme.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of