Turqi: 85 përqind e investitorëve të huaj sërish nga Perëndimi

05/01/2016 10:31 AM 0 komente

Pavarësisht rritjes së vëmendjes kohëve të fundit mbi marrëdhëniet me partnerët e Gjirit si Katari, Turqia mbetet jashtëzakonisht e varur nga burimet perëndimore për investimet e huaja direkte (FDI), sikundër referojnë të dhënat nga Banka Qendrore.

Këto të dhëna tregojnë se 85 për qind e IHD-ve erdhën nga BE-ja, vendet e tjera evropiane, dhe SHBA. Vetëm rreth 15 për qind kanë si burim Azinë, me vendet e Gjirit që zotërojnë një pjesë prej vetëm 7 për qind të shifrës totale të IHD-ve.

(Hurriyet)

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of