Turqi, pritet rritja e çmimit të trojeve, pas organizimit të zonës industriale

17/10/2017 10:26 AM 0 komente

Duke përcaktuar hapësira të përshtatshme për zonat industriale të organizuara (OIZ), zonat industriale, zonat e zhvillimit të teknologjisë, zonat e lira dhe zonat industriale më parë dhe për të dizajnuar infrastrukturën, Ministria e Shkencës, Industrisë dhe Teknologjisë përfundoi Rregulloren me 18 Nene, nën Paketën e Reformës Prodhuese dhe ia dorëzoi atë institucioneve dhe organizatave përkatëse.

Me rregullimin, procesi i përzgjedhjes së tokës do të shkurtohet, kostot e tokës do të reduktohen, zonat alternative do të përcaktohen, burokracia do të minimizohet, planifikimi afatgjatë për industrinë do të sigurohet dhe mjedisi, bujqësia dhe industria do të koordinohen, shkruan Daily Sabah.

Bordi Koordinues i Investimeve do të jetë i autorizuar me rregulloren dhe përfaqësimi i institucioneve në bordin në nivel të nënsekretarëve do të sigurojë që vendimet të bëhen shpejt dhe investimet të realizohen me shpejtësi. Pas publikimit të rregullores, periudha e regjistrimit prej 54 ditësh pune për OIZ-et që do të vendosen në zonat e investimit që do të përcaktohen, do të reduktohet në një ditë.
Në mënyrë që Turqia të arrijë objektivat e qeverisë 2023, paketa e reformës së prodhimit, e cila u prezantua nga Ministri i Shkencës, Industrisë dhe Teknologjisë Faruk Özlü, synohet që të sjellë përfitime për vendin. Ai përfshin shumë rregulla të tilla si përmirësimi i mjedisit të investimeve, sigurimi i industrializimit të planifikuar, ulja e barrës financiare të investitorëve dhe futja e stimujve të rinj. Ai hyri në fuqi më 1 korrik 2017.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of