Vetëformalizimi për ujin, qeveria shtyn afatin për qytetarët deri në 28 shkurt, më pas penalizime

29/01/2018 12:57 PM 0 komente

Qytetaret do të kenë afat deri në 28 shkurt për t’u vetëformalizuar dhe për të paguar detyrimet e peapambetura të ujit pa u penalizuar. Për bizneset kontolli fillon në datë 1 shkurt 2018. Detajet i bëri të ditura Ministri për Infrastrukturën dhe Energjinë gjatë një dalje para mediave.
Gjatë dy muajve të fundit të fushatës së ndërgjegjësimit një numër i konsiderueshëm abonentësh janë paraqitur tek pikat e ujësjellësve. Janë lidhur 9 mijë kontrata të reja. 4 mijë kontrata janë ende në proces. 26 mijë matësa të rinj të instaluar. Sipas të dhënave që ka prezantuar ministri, rezulton të jenë nënshkuar 7500 aktmarrveshje. Në këtë situatë, për shkak të fluksit, qeveria gjen rastin e bashkive dhe njësive që të zgjasin me një muaj afatin për vetëdisiplinimin e familjarëve. Duke u dhënë më shumë kohë per formalizimin. Deri ne 28 shkurt qytetaret kane kohe per formalizim. Ne 1 shkurt dere me dere tek biznesi. Ne ditet e ardhshme kontratat s performances me Ujesjelelsat dhe bashkite. Keto kontrata test per bashkite qe do mbështeten nga qeveria.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of