Vetëm 6 bashki mbeten të kuqe, lëvizja me automjete në zonat e gjelbra deri në orën 21:00

08/05/2020 1:16 PM 0 komente

Nga e hëna e 11 majit, vetëm gjashtë bashki do të mbeten në zonën e kuqe, ku do të zbatohet i njëjti regjim oraresh i ndjekur deri më tani. Kryeministri Rama njofton nëpërmjet një statusi në ‘facebook’ se këto zona do të blindohen me postblloqe dhe nuk do të lejhet hyrje-dalja e automjeteve të paautorizuara.

Pjesë e zonave të kuqe do të mbeten, bashkia e Shkodrës, Kurbinit, Krujës, Durrësit, Tiranës dhe Fierit. E gjithë pjesa tjetër e vendit do të jetë e gjelbër dhe qarkullimi ndërqytetas me automjet privat brenda gjithë kësaj pjese do të jetë i lirë, me një regjim orar që do të shtrihet deri në orën 21.00.

“Për këtë pjesë do të mbeten në fuqi vetëm rregullat që ndalojnë grumbullimin e më shumë se pesë personave, aktivitetet kulturore e sportive të çdo lloji, transportin publik si edhe njësitë ekonomike ende të mbyllura”.

Rregullat e fundjavës do të jenë të njejta si javën e shkuar.

“Këtë fundjavë njësoj si fundjavën e shkuar, në të gjithë vendin do të lejohen të qarkullojnë vetëm automjetet që kanë autorizim për punë dhe dalja e këmbësorëve do të bëhet me dy fasha: Deri në orën 09.30 vetëm pensionistët dhe nga ora 10.30 deri në 17.30 prindërit me fëmijët deri në 14 vjeç.

Nëse situata me numrat e të infektuarve dhe të të shtruarve në spital vazhdon të jetë e stabilizuar, kjo do të jetë fundjava e fundit me ndalim daljeje për vajzat e djemtë mbi  14 vjeç”.

 

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of